Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 24–30 oktober 2022

 

Seriefest i Väst arrangeras 24–30 oktober 2022. Hela veckan fylls med workshops, föreläsningar, intervjuer, utställningar med mera om och kring serier. Hela festivalen är gratis och vi har något för alla åldrar.

Festivalen arrangeras på flera ställen i Göteborg och VGR, för att lysa upp hösten med serier tecknade av såväl lokala tecknare som nationella och några internationella. Namn som Johan Wanloo, Christina Jonsson och Max Gustafson kanske du mest känner igen när du ser deras serier i tidningar, på nätet och på Västplanket.

Festivalen samarbetar med arrangörer som Science Fiction-bokhandeln, Frölunda kulturhus, Kulturhuset Kåken, Lundby bibliotek, Stadsbiblioteket i Göteborg och Kulturhuset i Skövde för att bara nämna några. Oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen, ny serieläsare eller någon som glömt bort att du läser serier – vi har något för dig.

Under helgen den 29–20 oktober kan du besöka festivalens pop-up-butik i Nordstan. Där kan du träffa serietecknare och köpa deras serier på vår minimarknad och lyssna till intervjuer med serietecknare på vår scen i butiken som ligger på Klädpressaregatan nära Glitter.

Programmet fylls på allt eftersom på serieframjandet.se och i våra sociala medier

Skolprogrammet

I samarbete med Grundskoleförvaltningen Göteborgs stad arrangeras Skolprogrammet med professionella serietecknare som besöker skolor under festivalveckan för att hålla workshops i serieteckning. Årets pedagoger i skolprogrammet är Malin Biller, Malin Skogberg Nord, Esbjörn Jorsäter, Minna Svensson och Yvette Gustafsson. Tillsammans kommer de att träffa drygt 1 400 elever i Göteborgs stad under festivalveckan.
Är du tecknare och är intresserad av att vara med i 2023 års skolprogram? Bli yrkesverksam tecknare här och presentera ditt pedagogiska upplägg.

Biblioteksprogrammet

Vi försöker kontakta så många bibliotek i Västra Götalandsregionen som möjligt. I samarbete med barnensbibliotek.se distribuerar vi ut tipsrundor, läsbingo, bokaffischer m.m. och stöttar biblioteken i att arrangera workshops.

Grafik för festivalen

Dessa finns att ladda ned som filer längst ned på sidan.

 

Sponsorer, bidragsgivare och samarbetspartner