Generic filters
Exact matches only

Rum för serier

Rum för serier är Seriefrämjandets nav, en unik plats och en viktig knutpunkt för tecknade och mötesplats för tecknade serier. Här har vi vårt kansli som sköter allt från galleriet, där vi lyfter fram serier från Sverige och andra delar av världen, till signeringar, föreläsningar och workshops – om alla tänkbara ämnen. Tillsammans med våra samarbetspartners, vänföreningar och – inte minst – föreningens medlemmar, gör vi Rum för serier en inspirerande samlingsplats för den svenska seriekulturen!

Lokalerna används även av en utav Seriefrämjandets lokalföreningar, Seriefrämjandet Skåne, som med jämna mellanrum anordnar föreläsningar, fika och möten för sina medlemmar. Vi vill att lokalerna i Rum för serier ska vara tillgängliga att nyttja för våra medlemmar, så vill du ha releasefest för ditt senaste fanzine, anordna en “drink and draw” eller anordna en fika, hör av dig till oss så hjälper vi dig!

I lokalerna drevs tidigare en seriebutik med serieböcker, serietidningar, figuriner, konsttryck, affischer och annat serierelaterat. Under 2023 kommer denna del av verksamheten att avvecklas, men det går bra att kontakta kansliet om det är något särskilt som du letar efter.

Läs mer om våra tidigare utställningar, och håll utkik på nyhetssidan efter nya spännande evenemang!