Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 2020

Göteborg seriefestival blir Seriefest i Väst! Efter 2019 års festival stod det klart att vi behövde ett namn som kan användas i hela Västra Götalandsregionen, och därför heter nu festivalen Seriefest i Väst. Festivalen äger rum 19-25 oktober och kommer att ske både på fysiska platser och online. Onlineföreläsningar på festivalens Facebooksida. Highlights från festivalen sparas här på hemsidan.

Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet riks med stöd av Kulturrådet. Samarbetspartners: Kulturutveckling VGR, Göteborgs stad, Göteborgs bildverkstad, Illustratörcentrum, Frölunda kulturhus, Göteborgs konstmuseum, Barnens bibliotek och TILLT.

Seriemarknad

Digital seriemarknad

Under hela festivalveckan 19-25 oktober postar vi mer material från serieskapare som gör sina egna serier och ger ut egen konst, fanzine och böcker m.m. Se vad de har att erbjuda på vår Facebooksida: http://facebook.com/seriefestivast
och vår Instagram: http://instagram.com/seriefestivast 

Här är alla våra deltagare under veckans onlinemarknad!
Harald Malmgård
Cajsa Nordlund
Erik Malm
Hisham Kaine
Jenny Hannula
Kenneth Larsen
Kristofer Ahlfeldt
Nelly Karlsson
Per Myrhill
Bertil Rune Henry Olofsson (Bertil Henry)
Stef Gaines
Tilda Bergsten
Allan Lennerstad
Yvette Gustafsson
Seriefrämjandet
De har fått varsitt inlägg på både Facebook och Instagram där de berättar vad de har dukat upp speciellt för er under Seriefest i Väst och samtliga utställare finns representerade i kommentarsfältet i det här inlägget: https://www.facebook.com/watch/?v=675242910080301
Varje säljare ansvarar själva för hur ordrar ska göras, betalningar sker direkt till säljaren på deras villkor. Seriefest i Väst ansvarar inte för ordrar eller betalningar osv.
Hoppas du hittar massa nya serier! ❤

Program

Det kommer att hända mycket, speciellt på vår facebooksida, så håll dig uppdaterad där under hela veckan!

Information om biljetter, anmälan till workshops etc. uppdateras löpande.

Här är hela veckans program! Behåll digital eller skriv ut (2 sidor) 

Höjdpunkter från veckans program

Måndag 19 oktober kl 18-18.50

Man tager vad man haver och gör en invigning med gäster över Zoom! Deltagare: Yvette Gustafsson, Stef Gaines, Malin Biller, Liza Palmgren.

Tisdag 20 oktober

Workshop i att arrangera internationella event, arrangerat av Seriefest i Väst, Göteborgs bildverkstad och TILLT.

Onsdag 21 okt. Föreläsning med Gunna Grähs om Ingrid Vang Nyman på Göteborgs konstmuseum

Torsdag 22 okt

En heldag på Göteborgs litteraturhus: En dag om serier med Anna Nordenstam, Liza Palmgren, Lisa Karlsson, Yvette Gustafsson, Ola Hellsten och Elton Enström.

Göteborgs bildverkstad: Workshop med Karl Johnsson. Teckna digitalt i Clip Studio paint.

För bibliotek

Vi jobbar för att verka i hela Västra Götalandsregionen, och vi vill jättegärna att alla bibliotek är med! Vårt program och affisch distribueras ut till de flesta bibliotek i regionen. 

Bibliotek i Göteborgs stad vi har samarbete med är Lundby bibliotek, Älvstrandens bibliotek, Frölunda bibliotek, Askims torgs bibliotek och Kortedala bibliotek som uppmärksammar Seriefest i Väst på olika sätt. Bland annat håller de bokprat på de skolor som bokat in workshops under festivalen.

Skolor i Göteborgs stad

I ett samarbete med Grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad har grundskolor kunnat boka in Skapande skola med en serietecknare under vecka 43 för att vara en del av Seriefest i Väst. I år får ca 650 elever på olika skolor ta del av workshops i serieteckning som leds av professionella serietecknare som t.ex. Malin Biller, Lisa Medin och Elise Rosberg.

Kontakt

Yvette Gustafsson, projektledare Seriefest i Väst
+46 073 926 05 96 | yvette.gustafsson@serieframjandet.se