Sök...
Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 2020

Göteborg seriefestival blir Seriefest i Väst! Efter 2019 års festival stod det klart att vi behövde ett namn som kan användas i hela Västra Götalandsregionen, och därför heter nu festivalen Seriefest i Väst. Festivalen äger rum 19-25 oktober och kommer att ske både på fysiska platser och online. Onlineföreläsningar sänds här på hemsidan och på festivalens Facebooksida

Program

Vi arbetar just nu med att ta fram ett program för höstens festival. Har du en egen programpunkt som du arrangerar under veckan? Hör av dig till oss och berätta vad det är samt när och hur det händer!

För bibliotek

Vi har satt samman några tips för bibliotek att delta i festivalen på olika sätt – från att sätta upp vårt program och tipsa om serieböcker till att arrangera en workshop.

Vi jobbar för att verka i hela Västra Götalandsregionen, och vi vill jättegärna att ert bibliotek är med!

Syfte: att lyfta seriemediet och nå ut till en bredare publik, men även tilltala redan frälsta serieläsare.
Mål: Att få fler serieläsare i Sverige och uppmärksamma svenska serietecknare.
Målgrupp: 9-12 år, 13-18 år (Unga vuxna) samt vuxna. 

Förslag på genomförande:

Nivå 1 (kostar inget)

Nivå 2. (kostar lite)

Nivå 3. (kostar mer)

Hör av er med eventuella frågor, eller meddela oss om ni väljer att delta med ert bibliotek så att vi kan inkludera er i programmet. Det är jätteviktigt för oss att veta vilka som hakar på även lite grann, för att vi ska kunna göra Seriefest i Väst till en återkommande festival i Västra Götalandsregionen. 

För skolor i Göteborgs stad

I ett samarbete med Grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad kan grundskolor boka in Skapande skola med en serietecknare under vecka 43 för att vara en del av festivalen. Ett besök från en serietecknare kan och ska helst kombineras med ett bokprat om serier på bibliotek. Bokpratet kan även ske i skolan, beroende på bibliotekens aktuella restriktioner i samband med Covid-19. Använd gärna vår lärarhandledning

Kontakt

Yvette Gustafsson, projektledare Seriefest i Väst
+46 073 926 05 96 | [email protected]

Några tecknare som finns tillgängliga för workshops under vecka 43:

Fler hittar du på Illustratörcentrums hemsida: Utbildare

Adrian Malmgren

Malin Biller

Jimmy Wallin

Lisa Medin


Seriefest i Väst arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Kulturrådet.
Samarbetspartner
Kulturutveckling i Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad, Göteborgs bildverkstad,  Frölunda kulturhus, Science Fiction-bokhandeln, Göteborgs konstmuseum, Illustratörcentrum & Svenska Tecknare, TILLT och Göteborgs konsthall.