Generic filters
Exact matches only

Sarah Kläpp välkomnas till Urhundenjuryn

Seriefrämjandets styrelse har utsett serieskaparen och illustratören Sarah Kläpp till ny ledamot i Urhundenjuryn. Sarah efterträder Ainur Elmgren som valt att avgå efter arbetet med 2014 års priser.

Urhundenprisets jury består varje år av omkring åtta ledamöter med kompetens inom tecknade serier. Ledamöterna i juryn har tvååriga mandat som kan förnyas, och hälften av ledamöterna är aktuella för omval varje år. Inför arbetet med 2015 års priser har Ainur Elmgren valt att avgå, och för den lediga platsen har styrelsen utsett Sarah Kläpp till ny ledamot.

Sarah Kläpp är född 1987 och har studerat vid bland annat Serieskolan i Malmö. Hon är idag bosatt och verksam i Malmö. Sarah är känd för sina surrealistiska serier som publicerats i bland annat C’est Bon Anthology och andra internationella antologier. Hon har också utkommit med bilderboken Ichabod Kvick och järnbläckfisken vid det finska förlaget Söderströms, samt deltagit i flera utställningar i Sverige och på andra håll. Det går att läsa mer om Sarah Kläpp och ta del av hennes arbeten på den officiella hemsidan.

Listan över 2015 års jury för Urhunden finns här.