Generic filters
Exact matches only

Intervju med styrelsen: Magnus Jonason!

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets styrelse? 
Född 1964. Uppvuxen i Täby kyrkby och Vaxholm. Bosatt i Stockholm sedan 1983. Storyboardtecknare, illustratör och serietecknare. Debuterade i mogen ålder med serieromanen Måste ringa brorsan 2022. Sitter i styrelsen sedan 2023 och det jag främst engagerat mig i är den återuppståndna Urhunden som nu delas ut 2024 efter en längre tids paus.
Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet? 
Efter att ha varit medlem i Sef sedan tonåren (minns inte exakt när jag gick med) så tyckte jag det var dags att ge lite tillbaka, framför allt nu när Sef gått igenom en tuff period av stora förändringar. Till det bättre dock.
 
Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF? 
Ja det är väl att se Urhunden komma tillbaka och förhoppningsvis blomstra och ge vinnarna, och serierna i Sverige i stort, ett större självförtroende.
Vad tror du blir den största utmaningen? 
Den största utmaningen för Sef som förening är som alltid att nå ut i det tilltagande bruset. Men bra serier gör mycket av jobbet, så alla sätt som Sef kan bidra till ytterligare framgångar på den inhemska och internationella scenen ska vi förstås göra.
…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie?
Går inte att svara på, det skiftar hela tiden beroende på humör. Jag gillar Adrian Tomines slice-of-life-noveller, Guy Delisles lågmälda berättande, Jim Woodrings ordlösa surrealism, och många fler. Håller alltid utkik efter olika sätt att berätta i bilder, som inspiration eller rent intresse.