Generic filters
Exact matches only

Intervju med valberedningen: Sofia Lucas!

Foto på Sofia Lucas

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets valberedning?
Jag är serietecknare från Sävja, Uppsala, född 1989 och bor idag utanför Uppsala på landsbygden. Sedan 2021 driver jag också alternativserietidningen MAL magasin tillsammans med Roa Salman Malmberg och Tina Henriksson. Ett tag var jag med i redaktionsrådet för satirtidningen Larm. Har också gett ut 2 böcker, på Epix 2022 och Verbal 2024. Jag har tidigare hållit på mycket med ideellt engagemang och har jobbat med föreningar men det här är första gången jag är valberedare.

Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet?
När jag blev tillfrågad att kandidera som valberedning blev jag glad för jag känner till Seriefrämjandets arbete och tycker det är en svinviktig organisation som jag gärna stöttar på de sätt jag kan.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF?
Att få uppdrag av styrelsen att hitta bra folk till roller i föreningen. Det är lite som att jag och Kolbeinn ska lajva att vi är experterna i Gift vid första ögonkastet fast matchningen är lite mindre livsavgörande.

Vad tror du blir den största utmaningen?
Kanske att hitta en kassör eller revisor när det beger sig. Det brukar alltid vara det svåraste.

…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie?
EN favorit??? Sara Granérs All I want for Christmas is planekonomi är nog den serie som varit mest lycklig efter jag läst.