Generic filters
Exact matches only

Intervju med valberedningen: Kolbeinn Karlsson!

Berätta lite kort om dig själv, vem är du och vad är din roll i Seriefrämjandets valberedning?
Jag heter Kolbeinn, och är konstnär och serietecknare. Jag har länge varit djupt insyltad i serier på alla möjliga vis. Som valberedare ska jag inför årsmötena sammanställa nomineringar till styrelseledamöter och revisorer.

Hur kommer det sig att du ställde upp till styrelsevalet?
Seriefrämjandet är just nu i en position där det är möjligt att påverka saker i en positiv riktning. Så jag såg det här som en fin chans att hjälpa till att göra SEF till en bättre plattform för tecknare.

Vad ser du mest fram emot i ditt arbete med SeF?
Jag ser fram emot diskussionerna man kan ha med personer som känner lika starkt inför serier som jag gör, och ta reda på hur man kan bidra till att sverige skall vara en bra plats att teckna serier i.

Vad tror du blir den största utmaningen?
Det återstår nog att se. Jag tror inte vi kommer att ha problem att hitta kandidater, men att hitta rätt person till rätt plats kan bli utmanande. Mycket fördelar och nackdelar ska vägas.

…och så den viktigaste frågan; vilken är din favoritserie?
Jag känner lite extra starkt för det där gränslandet mellan bilderbok och serie, och har mycket kärlek till Edward Gorey och Maurice Sendak. Och Anke Feuchtenberger.