Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 25–31 oktober 2021

För tredje året i rad arrangerar Seriefrämjandet Seriefest i Väst! En hel vecka med aktiviteter för såväl de som gillar att läsa serier som att skapa serier. Festivalen satsar på digitala programpunkter såsom liveteckning, workshops, seriemarknad och livestreamat scenprogram, för vem vill inte gå på festival oavsett var man bor? Festivalen välkomnar gäster som Mats Källblad, Bim Eriksson och Daniel Thollin, med flera.

Det blir också föreläsningar, workshops och utställningar som man kan besöka på plats i och runt Göteborg. Vi har inte planerat för en stor sammankomst eftersom det kanske vore att ta ut pandemisegern i förskott.

Seriefest i Väst arbetar tillsammans med bibliotek, skolor, fristående organisationer med flera för att skapa en festival kring serier för barn, ungdomar och vuxna. I årets skolprogram engageras mer än 900 elever som under festivalveckan får träffa en professionell serietecknare i förhoppningsvis givande och roliga workshops.

Huvudarrangör är Seriefrämjandet, med stöd från Kulturrådet, Västra Götalandsregionen, Göteborgs stad och Wilhelm och Martina Lundgrens understödsfond.

Samarbetspartners är Illustratörcentrum, Frölunda kulturhus, Kulturhuset Kåken, Barnens bibliotek, Konstrundan Östra Göteborg, Skövde kommun, Partille kommun, Kulturkvarteret Pedagogien i Hjo, Palabra förlag, Svenska Tecknare, Göteborgs universitet, Allas Ateljé och Göteborgs bildverkstad.

Seriefest i Väst i sociala medier:
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW_9FbqT4ve5mm-4dT_O70Q
Instagram: https://www.instagram.com/seriefestivast/
Facebook: https://facebook.com/seriefestivast
Nyhetsbrev: http://eepurl.com/hGgb4f
Hemsida: ​​https://serieframjandet.se/projekt/seriefest-i-vast-2021/

Officiell sponsor av Seriefest i Väst 2021