Generic filters
Exact matches only

Festival International de la Bande Dessinée 2018

Seriefrämjandet utökar den framgångsrika satsningen i Frankrike. Tillsammans med Kulturrådet, Svenska institutet samt våra nordiska kollegor arrangerar vi en omfattande nordisk satsning på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême.

Festivalen äger rum torsdag till söndag 25–28 januari 2018. Vi kommer att skapa en professionell plattform för nordiska förläggare, redaktörer och serieskapare att på plats nätverka och väcka intresse för den nordiska seriekulturen. Vi kommer att organisera en stor och välplacerad nordisk monter med kunnig tvåspråkig personal, arrangera ett antal scenframträdanden med svenska serieskapare, bjuda in till en förläggarfrukost där nordiska och franska förläggare och redaktörer kan mötas, organisera en monterfest som lockar stora delar av de professionella på mässan, med mera.

Allt detta gör vi för att öka möjligheterna för svenska och nordiska serier att nå utomlands. Festivalen i Angoulême är en potentiell språngbräda inte bara in på den franska seriemarknaden, utan även till större delen av världens seriemarknader.

Vi delar dessutom ut resestipendier till yrkesutövare. Läs mer här.