Generic filters
Exact matches only

Nyheter från oktober 2023

Portal kommer till Seriefest i Väst!

Under Seriefest i väst är Portals redaktör Adrian Malmgren på plats för att prata om planerna för Portals framtid och dessutom kommer han hålla en portfoliovisning för den som är intresserad av att få sin serie publicerad i Portal. Under portfoliovisningen finns det chans att få feedback på dina serier med tips på vad som kan behöva förbättras eller ändras för att just din serie ska plats i Portal.

Portfoliovisningen sker under fredagen 27/10 då vår redaktör Adrian är på plats, men under hela helgen finns det möjlighet att köpa lösnummer av Portal, teckna prenumerationer eller bara komma förbi Seriefrämjandets bord för att säga hej!

 

Portal #6

Omslagsillustration: Max Björkman

Äntligen är Portal nr. 6 här, det firar vi med releasefest och vernissage fredagen den 10/11 kl. 17 – 20!

Medverkande i detta nummer, som är fyllt med allt från kärlekshistorier om datorvirus till wrestling i yttre rymden, är Max Björkman, Hansel Eldor, Maria Lindberg, Karin Rindevall och Studio Dhuppi! På releasefest kommer vi visa upp utvalda delar från de medverkandes serier i storformat och såklart kommer det även finnas möjlighet att köpa lösnummer och att teckna prenumeration av Portal för den som vill!

Vill du hellre teckna en prenumeration redan nu gör du det här.

Portal nr 5!

Äntligen är portal nr 5 här!

Portal fortsätter in i 2023 med ett färgsprakande dubbel nummer! Nummer fem är fylld med sci-fi, dystopi och fantasy! Medverkande är Hansel Eldor, Elin Holst, Luciel Quintana, Mattias Elftorp och Mio Falke (som också gjort omslaget)! Vill du prenumerera gör du det här.

Detta firas med ett dubbel event på Rum för Serier i Malmö (Friisgatan 12)! Fredag den 30/6 kl 17 – 20 har vi en releasefest och ett vernissage!

Portal nr 4!

Portal nr 4 är äntligen på väg ut i brevlådorna! (Förlåt för förseningen)

Det nya och det gamla möts i en härlig kompott i detta nr i form av frihet, minnen, dystopi och fantasy. Följ en prinsessas längtan efter frihet, en robots existentiella sökande och såklart mycket mycket mer!

Medverkande: Saga Holmgård, Elise Rosberg, Sofia Almquist, Mio Mikkelsen. Omslag av Elise Rosberg!

 

Portal nr 3!

Peniscensur, andningsövningar, död och ljuvlig vårkärlek och såklart mycket mer innehåller Portal nr 3!

Medverkande: Aylen Solander Labrin, Saskia Gullstrand, Jakob Habinc, Elin Alskog. Omslag av Saskia Gullstrand.

 

 

Portal nummer 2!

Kampsport! Sjöjungfruskräck! En stackars liten hamster! Ett sprillans nytt nummer av vår nya serietidning Portal är här och skickas ut till prenumeranter i slutet av maj. Men vill man vara snabb på bollen kommer det även finnas till försäljning på Stocholms Internationella Seriefestival den 21-22 maj!

Läs mer om medverkande och börja prenumerera idag på Portals egna sida!

Portal nummer 1!

Första numret av vår nya serietidning Portal är just nu på tryckning och utkommer den 25 februari! Redaktionen ser mycket fram emot att presentera första omgången av morgondagens seriestjärnor för er! Medverkande i Portal nummer 1 är Don Arvidsson, Johan Ahl Eliasson, Emily Ryan, Matteo Nobis Sandén och Adrian Malmgren, som även tecknat omslaget.

Släppet kommer att firas med en livestream på facebook där vi visar upp tidningen samt pratar med redaktör Kim W. Andersson och några av de medverkande. Mer om detta på evenemangssidan.

Har du missat Portal helt? Läs mer och börja prenumerera idag!


Digitalt släpp för Portal nummer 1!

Äntligen! Den 25 feb utkommer vi med första numret av vår nya serietidning Portal! Medverkande är Don Arvidsson, Johan Ahl Eliasson, Emily Ryan, Matteo Nobis Sandén och Adrian Malmgren, som även tecknat omslaget.

Släppet firas digitalt med en livestream på Facebook där projektledaren pratar med redaktör Kim W. Andersson och några av de medverkande serieskaparna i tidningen. Se kolumnen till vänster för facebooklänk.

Vi firar även med 20% early bird-rabatt på tidningen i vår butik Rum för Serier i Malmö för alla som handlar under släpphelgen den 25-26 februari. Varmt välkomna!

Prenumerera på Portal!

Äntligen! Lagom till jul öppnar vi upp för prenumeration för vår nya serietidning Portal! Vi kör även en lanseringskampanj där de hundra första att prenumerera får halva priset på sin prenumeration för 2022. Läs mer och prenumerera på Portals verksamhetssida.

Tre snabba med Portals redaktör Kim W Andersson!

Arbetet med vår nya serietidning Portal rullar på för fullt, så vi högg tag i redaktör Kim W. Andersson för en lägeskoll med tre snabba frågor!

1) Hur går arbetet just nu?
– Just nu samlar vi ihop alla serier som kommer in, går igenom dem och ser vad vi har att jobba med. Det har redan kommit in riktigt spännande berättelser men jag förväntar mig att minst dubbelt så många är på väg in, då de flesta väntar med att skicka in i sista stund. Så är det alltid! Det är helt okej, men missa inte deadlinen ni därute!

Nästa steg är att efter deadline börja välja ut vilka serier vi vill jobba vidare med. Det är då mitt egentliga arbete startar, när jag får ta en serie och prata med skaparen om hur vi kan slipa den till att nå sin bästa potential. Det är som sagt många bra bidrag men alla kommer behöva någon sorts merarbete för att verkligen bli grymma.

2) Vad får man för ersättning? 
– Ersättningen är nu satt till 200 kr/sida plus royalties på försäljningen. Vid första anblick verkar det inte som mycket, men viktigt att tänka på att royaltyn ackumulerar. Det vi också erbjuder, och som jag hoppas ska värdesättas, är mitt redaktörskap, där jag tillsammans med skaparen tar serien till sin högsta nivå. Det är vad jag själv har fått från redaktörer i USA och Frankrike och det har jag värderat oerhört mycket mer än några eventuella pengar. Att få hjälpen att komma till nästa nivå, att bli ännu bättre på sitt värv.

3) Är det någon typ av serie du vill se mer av?
– Jag vill se berättelser, bra berättelser. En början och ett slut, karaktärer man bryr sig om. Man får gärna röra sig i genrer som sci-fi, skräck eller fantasy. Det kan vara annat också, bara det är en riktig berättelse. Inte bara en åsikt, en anekdot eller något kåserande. Det finns redan tidningar som tar emot den sortens serier. Framför allt är jag nyfiken på vad som kommer in, vad finns det för serier där ute i Sverige? Kanske något som jag inte ens har kunnat föreställa mig!

Inbjudan till Serietidningen Portal

Seriefrämjandet ska ge ut en helt ny serietidning! Det är svårt idag att nå ut med sina serier, och för nya serieskapare saknas ett naturligt första steg in i branschen. För att synliggöra nya talanger lanserar Seriefrämjandet därför tidningen Portal, under redaktörskap av serieskaparen Kim W Andersson. Med sin långa karriär och titlar som Love Hurts, Alena och Astrid: Vulkanmånens Kult bakom sig kommer han att coacha tidningens deltagare att göra sitt absolut yttersta. Första numret är planerat till februari 2022.

Information om deadlines, tema och så vidare sker löpande på tidningens projektsida. Välkommen att skicka in ditt bidrag!