Generic filters
Exact matches only

Seriefrämjandet åker till West Pride

Den 13 juni kl 15–21 befinner vi oss på West Pride Park i Göteborg för att rita serier med besökare på Pride Park.. Vi kommer att vara i föreningstältet på Pride Park på Kungstorget och har en programpunkt på Stadsbiblioteket om vår tidning Portal:

EN PORTAL TILL QUEERA SERIER

Queera Serier i Fokus: Adrian Malmgren om Portal

Adrian Malmgren, redaktör för Seriefrämjandets tidning Portal vars fokus just nu ligger på queera fantasy, skräck -och äventyrsserier, berättar om tidningen och hur han arbetar med innehållet i den.

Sci-fi, fantasy och skräck har länge haft en vedertagen koppling till HBTQI-teman och har ofta fungerat som en proxy för att kunna berätta queera historier i historiska perioder där man inte kunnat vara öppen med det. Idag är samhället på många sätt öppnare och har gjort det möjligt att låta genrerna ha uttalat queera teman, vilket syns i Portals serier. Adrian Malmgren berättar hur han förhåller sig till detta i urvalet till tidningen och hur Portal fungerar som ett sätt att bredda den svenska seriescenen med sin unika syn på fantasy, sci-fi -och äventyrsserier.

Läs om tillgängligheten på Stadsbiblioteket

Arrangör: Seriefrämjandet med stöd av Västra Götalandsregionen
Datum: 13 juni
Tid: 14:30 – 15:15
Plats: Pride House, Stadsbibliotek, Götaplatsen 3, 412 56
Scen: Hörsalen
Språk: Svenska
Pris: Gratis

Rita serier med Seriefrämjandet

Föreningstältet Pride Park, Kungstorgeten person ritar en serie, bara händerna syns

I vår öppna verkstad kan man sitta ned och rita serier med oss i några minuter till flera timmar, alla är välkomna att vara med och rita serier. Vi har också med oss några nummer av vår tidning Portal, vars fokus just nu ligger på queera fantasy, skräck -och äventyrsserier. Blir du riktigt pepp så kan du prenumerera på tidningen!
På plats kommer det finnas serietecknare för att hjälpa deltagarna komma igång med sin serie, ge tips och förklara hur man går tillväga för att komma igång med sin serie. 
Arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Västra Götalandsregionen.
Dag: 13 juni
Tid: kl 15.00–21.00
Plats: Pride park, föreningstältet.
Adress: Kungstorget 7, 411 17 Göteborg

Efterlysning:

Volontärer till West Pride

Kan du tänka dig att hjälpa till i några timmar den 13 juni?
När vi är i Göteborg på West Pride vill vi gärna vara fler på plats för att skapa en bra stämning och fånga upp fler deltagare till vår aktivitet i föreningstältet. Anmäl dig som volontär här: https://forms.office.com/e/aTrz29kNhe för att bli en del av gänget.
Ersättning: mat och en inträdesbiljett till Bok- och biblioteksmässan i Göteborg i september.