Generic filters
Exact matches only

Seriefrämjandet på West Pride

Torsdagen den 13 juni besökte vi Göteborg och West Pride. Portals redaktör Adrian Malmgren höll en presentation av tidningen på Stadsbiblioteket längst upp på Avenyn, med engagerade åhörare som stannade kvar efteråt för att få veta mer om tidningen.

I Pride park på Kungstorget samsades tält från olika organisationer, där var vi närvarande i föreningstältet och kunde håll vår serieteckningsworkshop i skydd från regnet (som lyckligtvis höll sig borta den mesta tiden) och även prata om serier med människor vars intresse vi lyckades fånga. Det var en glad och rolig tillställning med massor av serier och teckningar som gjordes. Några tog hem sina alster men många valde att låta sina verk hänga kvar vi vår plats i tältet så att fler kunde ta del av dem.

Tack till alla besökare i tältet som ritade eller pratade serier med oss. Och ett speciellt stort tack till våra volontärer Robert och Tea som hjälpte till att fånga in förbipasserande till att rita serier!

Bild av Adrian på scen bredvid en projektorduk där tidningen Portals logga syns

Adrian föreläser om hur Portal synliggör kopplingen mellan sci-fi -och fantasygenren och HBTQI-narrativ

Bild tecknad med färgpennor föreställande två unga kvinnor som kysser varandra. På ena sidan om dem står texten "Kanske om det var sommar", texten fortsätter på andra sidan där det står "kanske om hon var kär i mig".

En av bilderna som tecknades under workshopen

En person med mörkt hår och ljus keps med en pride-flagga draperad över axlarna fotad snett bakifrån och ovanifrån. I bilen syns bordet där personen sitter och tecknar en serie

En av de första deltagarna som dök upp på workshopen