Generic filters
Exact matches only

Festival International de la Bande Dessinée 2019

Festival International de la Bande Dessinée 2019

Seriefrämjandet fortsätter den framgångsrika satsningen i Frankrike. Tillsammans med Kulturrådet, Svenska institutet samt våra nordiska kollegor arrangerar vi ännu en omfattande nordisk satsning på Europas största seriefestival, Festival International de la Bande Dessinée i Angoulême.

Festivalen äger rum torsdag till söndag 24–27 januari 2019. Vi kommer att skapa en professionell plattform för nordiska förläggare, redaktörer och serieskapare att på plats nätverka och väcka intresse för den nordiska seriekulturen. Vi kommer att organisera en stor och välplacerad nordisk monter med kunnig tvåspråkig personal, arrangera ett antal scenframträdanden med svenska serieskapare, bjuda in till en förläggarfrukost där nordiska och franska förläggare och redaktörer kan mötas, organisera en monterfest som lockar stora delar av de professionella på mässan, med mera.

Allt detta gör vi för att öka möjligheterna för svenska och nordiska serier att nå ut utomlands. Festivalen i Angoulême är en potentiell språngbräda inte bara in på den franska seriemarknaden, utan även till större delen av världens seriemarknader.

Vi delar dessutom ut resestipendier till svenska yrkesutövare. Läs mer nedan.

Resestipendier

I samband med satsningen vid Festival International de la Bande Dessinée kan Seriefrämjandet och Svenska institutet erbjuda resestipendier till professionellt arbetande inom den svenska seriebranschen.

Du som är serieskapare, förläggare, redaktör eller agent med inriktning på serier kan ansöka. Stipendierna är på 6 000 kr vardera. De som tilldelas stipendierna förväntas delta i offentliga sammanhang på festivalen och arbeta för att sprida den svenska seriekulturen.

Endast medlem i Seriefrämjandet kan komma i fråga för stipendium. Här kan du bli medlem.

Om du har några frågor, kontakta projektledare Fredrik Strömberg på fredrik.stromberg@serieframjandet.se.

Ansökan

Målgrupp: Serieskapare, förläggare, redaktör eller agent inom seriebranschen.
Innehåll: Yrkesroll, professionella planer för resan, kontakter i Frankrike samt dina kontaktuppgifter.
Längd: 500 ord (max)
Deadline: 28 november 2018
Skicka till: ansokan@serieframjandet.se