Generic filters
Exact matches only

Seriefest i Väst 2022

24 okt 2022 – 30 okt 2022
Festival
Gratis
Göteborg, Sverige,

Seriefest i Väst 2022

Seriefest i Väst arrangeras 24–30 oktober 2022. Hela veckan fylls med workshops, föreläsningar, intervjuer, utställningar med mera om och kring serier. Hela festivalen är gratis och vi har något för alla åldrar.

Festivalen arrangeras på flera ställen i Göteborg och VGR, för att lysa upp hösten med serier tecknade av såväl lokala tecknare som nationella och några internationella. Namn som Johan Wanloo, Christina Jonsson och Max Gustafson kanske du mest känner igen när du ser deras serier i tidningar, på nätet och på Västplanket.

Festivalen samarbetar med arrangörer som Science Fiction-bokhandeln, Frölunda kulturhus, Kulturhuset Kåken, Lundby bibliotek, Stadsbiblioteket i Göteborg och Kulturhuset i Skövde för att bara nämna några. Oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen, ny serieläsare eller någon som glömt bort att du läser serier – vi har något för dig.

Under helgen den 29–30 oktober kan du besöka festivalens pop-up-butik i Nordstan. Där kan du träffa serietecknare och köpa deras serier på vår minimarknad och lyssna till intervjuer med serietecknare på vår scen i butiken som ligger på Klädpressaregatan nära Glitter.

Programmet fylls på allt eftersom på serieframjandet.se och i våra sociala medier

Hela programmet finns även att ladda ned här: Seriefest i Väst 2022

FESTIVALKATALOG

I år har vi gjort en festivalkatalog! Den trycker vi inte upp, utan den kan läsas digitalt. Klicka på bilden nedan så öppnas katalogen i helskärm: