Aktiviteter

Programpunkterna för höstens aktiviteter vid Rum för serier kommer löpande att läggas in här nedanför. Så håll koll på allt som händer – och ta med dig kompisar, barn eller föräldrar och upplev det bästa av tecknade serier!

25 nov Skuggserier!
30 nov Gravöl för Kolik förlag!

2 dec Seriemanusworkshop!
6 dec Samtal om skräck!
7 dec Pang, Pang Patriarkatet!
9 dec Julfest på Friisgatan!
14 dec Poesikväll med Sara Granér!

Nyhetsbrev-2017-11-Skuggteater
Skuggserier!
25 nov kl. 13–15
Vi skapar historier med hjälp av sax, papper och ljus. Man kan använda en redan skriven historia eller hitta på en egen. Sen är det bara din fantasi som sätter gränserna.
Passar barn över 9 år, yngre barn kan behöva lite hjälp med saxen.

Nyhetsbrev-2017-11-kolik
Gravöl för Kolik förlag!
30 nov kl. 17–20
Förlaget Kolik har efter 12 år bestämt sig för att lägga ner sin verksamhet. Vi utbringar en skål, tar farväl och har superrea på alla Koliks böcker.

Nyhetsbrev-2017-12-Manus
Seriemanusworkshop!
2 dec kl. 13–15
Ibland kan det vara svårt att skriva manus till sina serier och få det riktigt, riktigt bra. Mårten Melin som skrivit mängder med böcker håller i en workshop. Det blir skrivövningar och tips på hur man gör en berättelse riktigt spännande.
För barn 9–13 år.

Nyhetsbrev-2017-12-Skräck
Samtal om skräck!
6 dec kl. 19–20
Ett panelsamtal om skräckserier, skräck i serier och den svenska skräckserievågen med ett urval av skräckintresserade och -producerande svenska serieskapare.
Ett samarbete med SeF Skåne.

Pang, Pang Patriarkatet!
7 dec kl. 17–20
Med den här utställningen vill Strand comics presentera tolv av Skandinaviens bästa och mest lovande strippserieskapare. Tolv kvinnor, var och en med sin egen stil, men alla med skärpa och förmåga att, på kornet, spegla sin egen samtid. 


Julfest på Friisgatan!
9 dec kl. 11–16
Friisgatan har med sina butiker, kaféer och restauranger nästan allt du behöver till jul. Julklappar och fika, enkelt och nära – det blir nog inte bättre! Under dagen kommer vi ha massa erbjudanden och mysig julstämning.

Nyhetsbrev-2017-12-Sara
Poesikväll med Sara Granér!
14 dec kl. 17–20
Vi får se och höra utdrag från Saras nya bok ”Blixt från oklar himmel” och kan dricka lite glögg samtidigt. Passa på att få en signerad kopia till dig och kanske hela familjen.

Se adress till Rum för serier och öppettider här.

Comments are closed.