Generic filters
Exact matches only

Arrangera en ritfika

Vill du träffas med andra och rita med jämna mellanrum? Vi behöver din hjälp att sätta upp ritfikor ute i regionen så att fler kan träffa andra som gillar att rita och lära känna varandra!
Det är bra om man är några stycken som vet att de vill träffas några gånger, och förhoppningsvis lever platsen och tiden kvar, med nya personer som är med på sina villkor. Man måste inte vara med varje gång, men här är en chans att träffa likasinnade, kontinuerligt.

Hur går det till?

  • Vi vill gärna veta var det finns Ritfika att gå på i Västra Götalandsregionen. En person skriver upp sig via det här formuläret: Arrangera en ritfika (microsoft forms)
  • Du som kontaktperson får en fin ritfika-skylt. Skylten annonserar var i rummet Ritfikan händer, så att nytillkomna kan hålla utkik efter den och lätt hitta gruppen.

  • Vi vill också veta så att vi kan ha med informationen här på hemsidan och pusha för ritfikan i våra sociala medier t.ex.
  • På frågan “Får jag vara med och rita?” ska svaret alltid vara Ja. Alla är välkomna.
  • Den plats och tid du skriver in i formuläret skriver du som ansvarig också ut på skylten du får, så att det är tydligt att det är en återkommande aktivitet.
  • Det är bra om man är två-tre personer som tillsammans är ansvariga för att dyka upp på platsen och tiden för ritfika några gånger, så att det fäster sig. Sedan kan man tillsammans i gruppen ansvara för att skylten kommer upp.
  • På skylten finns även en URL för lite inspiration till den som fastnat. Den vill vi inte lägga ut här, för då kringgår vi det vi vill – att människor träffas, ritar och fikar ihop.

Vanliga frågor

Vad är Ritfika inte?
Ritfika är inte en workshop med en lärare. Det finns ingen som leder arbetet, utan istället inspireras vi av av varandra och lär känna varandra.

Ritfika är heller inte en studiecirkel. För att göra en studiecirkel krävs mer administration, en ansvarig som tar närvaro och går ledarkurser. Ritfika är bara att rita och fika, tillsammans.

Varför behöver vi en kontaktperson? 
Ritfika är inte en workshop och det är inte en studiecirkel men vi behöver någon att skicka vår fina ritfika-skylt till, bland annat. Skylten är bra att sätta upp så att det syns att det är en aktivitet fler kan vara med på. Kontaktpersonen behöver inte vara där varje gång, men vi vill hålla koll på hur det går och veta att aktiviteten händer, så att vi kan hålla vår information på hemsidan uppdaterad.

Om ansvarig ej kan komma, ställs det in eller kan någon annan hämta ut skylten? 
Om skylten finns hemma hos ansvarig kan det vara svårt för nya att veta var ritfikan på caféet Ritfikan äger rum. Man får gärna dela upp ansvaret mellan sig, och vara några stycken som delar på ansvaret för skylten. Ett alternativ är att fråga caféet om skylten kan få förvaras på plats.

Ska man ha en extra ansvarig?
Man får gärna ha en extra ansvarig, speciellt i början. För att formuläret inte ska bli för plottrigt och innehålla för många fält har vi begränsat det till en person.

Ska ni inte ha Drink’n’Draw? Det är ju poppis?
Ja, det är poppis, men det exkluderar också en del målgrupper som vi gärna vill nå och vi vill hellre uppmuntra till att samlas kring en kopp té/kaffe än kring alkohol. Man får jättegärna arrangera Drink’n’Draws, men med vårt koncept öppnar vi för fler målgrupper.

Här kan du vara med på Ritfika:

Inga ritfikor har startats ännu.

 

Ritfika är ett koncept startat av Seriefrämjandet Västra Götaland

och i samarbete med