Generic filters
Exact matches only

Skolprogrammet Seriefest i Väst 2023

Hej och välkomna till årets Skolprogram för Seriefest i Väst 2023! 

Seriefest i Väst arrangeras för femte året i rad, och det här är fjärde skolprogrammet som genomförs. Så roligt att ni vill vara med! Det är fyra professionella tecknare som kommer till 14 olika skolor under v.43. Det ska bli så kul, det brukar vara riktigt uppskattat av både elever och lärare.

OBS! Viktigt att tänka på är att en lärare ska vara med under hela passet. Tecknaren är även där för er fortbildning, så ta tillfället i akt att få ny inspiration till er ordinarie undervisning!

Tecknaren är bokad för en heldag(det är Grundskoleförvaltningen som bekostar), så gör det mesta av dagen. Har man två klasser inbokade, schemalägg en halvdag/klass, etc. De precisa tiderna för dagen planerar du in med tecknaren. Dubbelkolla också vilka material som behövs med tecknaren.

Vi (festivalen) rekommenderar högst fyra lektionspass baserat på att en lektion är 80 minuter lång. Det för att ni ska hinna med ett kombinerat författarbesök + göra serier. 

Varje skola som är med i skolprogrammet har fått kontaktuppgifter till tecknaren e-postad till kontaktpersonen på skolan.

Var en del av festivalen!

Det här är en del av en festival som engagerar många bibliotek både i Göteborg och andra delar av regionen. Många kanske vill utforska serier mer, så för att uppmärksamma att det är mer än bara en rolig dag i skolan så har vi mer material! Mateiralet skickas ut till biblioteken via Barnens bibliotek, men ni som skola kan också med fördel använda det, både om ni har ett skolbibliotek eller som en aktivitet i klassrummet. Filer hittar du här nedanför samt längst ned på den här sidan, (de röda raderna längst ned) 

Festivalaffisch och program

Från Seriefrämjandet Finns festivalaffisch samt program(obs: programmet är i storlek A2) och vårt populära Läsbingo:
https://serieframjandet.se/wp-content/uploads/2023/09/material-Seriefest-i-Vast.zip 

Gör klart serien, ritskola och bokaffisch

Från Barnens bibliotek finns ritskola, gör klart serien och bokaffisch
https://serieframjandet.se/wp-content/uploads/2023/09/material-barnens-bibliotek.zip 

Mer material och länkar finns på Barnens biblioteks hemsida: https://www.barnensbibliotek.se/tema/temaserier 

Om något inträffar

  • Om tecknaren skulle bli sjuk etc. Gäller vanliga regler som vid Skapande skola, dvs man försöker boka om tillfället i första hand. Meddela detta till Grundskoleförvaltningens Elizabeth Leone Johansson
  • Om något förhinder från skolans sida inträffar gäller samma sak, man försöker boka om tillfället vid annan vecka. Meddela detta till Grundskoleförvaltningen
  • Frågor som gäller festivalen, kontakta festival@serieframjandet.se 

Viktigt att komma ihåg

  • Detta är ett Skapande skola-tillfälle för den årskurs som är bokat. Man kan när som helst under året boka serieteckning till sin skola. Då pratar man med sin kultursamordnare och/eller Grundskoleförvaltningen och tecknare hittar man via Kulturkatalogen Väst. De/den klasser som blivit bokat för serieteckning under skolprogrammet kan dock inte bokas igen för detta läsår.
  • Mer info om festivalen Seriefest i Väst finns här: https://serieframjandet.se/evenemang/seriefest-i-vast-2023/