Sök...
Generic filters
Exact matches only

Seriefrämjandet Skåne

Seriefrämjandet Skåne har sedan 1973 samlat en härlig blandning av serieintresserade för att diskutera kring och skapa gemenskap om det vi alla älskar – tecknade serier. Föreningen har genom åren ordnat över 270 föredrag men även utflykter till olika seriefestivaler/mässor och annat roligt.

Sedan årsmötet i april 2019 består styrelsen av ordförande Andreas Nyström, kassör Hans Holm, sekreterare Thure Gunnarsson samt Fredrik och Hanna Strömberg.

Om ni vill komma i kontakt med lokalföreningen, mejla [email protected] eller ring ordförande på 076-249 64 94.

Program hösten 2019

Arkivrunda, måndag 9 september (preliminärt)

Svenskt Seriearkiv har växt så det knakar och ambitioner råder det verkligen ingen brist på. SeF Skåne planerar att bjuda in våra medlemmar till en visning fyra år efter vi senast ordnade en arkivrunda. Denna gång blir det både ovan och under jord?

Preliminärt datum är måndag den 9 september kl. 19 på Malmö Stadsarkiv, Bergsgatan 20 i Malmö.

Comiquiz, lördag 26 oktober

Comiquiz är en nordisk lagtävling i seriekunskap som arrangeras för 35:e gången och SeF Skåne satsar på vinst för 13:e gången. Vill ni briljera med er specialkunskap och bidra till ännu en vinst under trevliga former i Strömbergs seriebibliotek? Kontakta då Fredrik på [email protected]

Luciafesten, måndag 9 december

Traditionsenligt håller SeF Skåne Luciafest med frågesport och serieprat, dessutom bjuder vi på lussekatter, glögg, pepparkakor med mera.

Välkommen på måndag den 9 december kl. 19 på Rum för serier, Friisgatan 12 i Malmö.