Sök...
Generic filters
Exact matches only

Nyheter från oktober 2020

Höstlovet: Huvudet fullt av idéer? Pennorna redo? Serieworkshop!

Skapa dina egna tecknade serier! Kom snabbt igång med hjälp av finurliga proffstips om hur du berättar med text och bild tillsammans med tecknaren Nicolas Krizan, som även medverkar i utställningen Hemåt!? på Frölunda Kulturhus. Ålder: 10 år och uppåt
Anmälan till: britta.andersson@kultur.goteborg.se

Ateljén, Frölunda Kulturhus. Ingen avgift.
I samarbete med Seriefest i Väst 2020

Workshop: 8-timmarsserie med Elise Rosberg

Har du velat försöka göra ett serieteckningsprojekt men inte riktigt vetat hur? Kom och kickstarta ditt projekt under 8 timmar på Göteborgs seriefestival! Ta gärna med en vän och jobba tillsammans!

Vi börjar kl 10 och håller på till kl 18, online via Google Meet. I början kör serieteckningsläraren Elise Rosberg en introduktion och du kan få hjälp att få ett tema om du vill. Under 8 timmar har ni sedan fritt att komma och gå när ni känner för det, men Elise finns på plats hela tiden för pepp och stöd. Droppa gärna in när ni fastnar eller bara vill visa hur långt ni har kommit. Det är också fritt att sitta kvar bara för sällskapets skull. Ni väljer själv när ni vill ta paus, men tanken är att vi ska sitta ganska koncentrerat och arbeta på våra serier. Vid kl 17.30 samlas vi alla igen för att utvärdera och visa upp resultat.

Var: Via Google Meet (inget program behöver laddas ned). Dagen innan workshopen får du en inbjudan/länk till workshopen.
Hur: Förbered pennor och papper och allt du kan tänkas behöva för din egen serie!
Pris: Gratis

Anmäl dig via formuläret: https://forms.gle/VtCKZwC8VmBnbagq7

Arrangera internationella serieprojekt

Är du nyfiken på EU-projekt och hur man kan arbeta med serier i internationella projekt?

TILLTs EU-stöd består av Tiago Prata och Johanna Ivstedt. Under Seriefest i Väst kommer de att hålla en workshop där du får utveckla en projektidé och får veta mer om hur EU-projekt fungerar och vilka möjligheter det kan innebära för dig.

-Kort introduktion till EU-projekt
-Workshop: utveckla din projektidé
-Idén är formulerad – hur går vi vidare?

Anmäl dig via formuläret på TILLT:s hemsida: https://www.tillt.se/sv-SE/samarbeta-med-oss/besök-seminarier/201020-serifest-i-väst-eu-workshop-44782658

Har du frågor om innehållet i workshopen? Hör av dig till Johanna – johanna@tillt.se

Arrangeras av Seriefest i Väst, TILLT och Göteborgs bildverkstad.

Tjej-häng: rita manga med Natalia Batista.

Tjej-häng med serie-workshop tillsammans med Natalia Batista.

När: 28/10 kl 14-16.
Plats: Lilla Salen på Frölunda Kulturhus

Vi kommer äta gott och fika samtidigt som Natalia Batista pratar om hur hon skapar sina manga-inspirerade böcker.

Workshopen berör mangateckning och deltagarna kommer lära sig att skapa sin egen mangafigur.

Natalia undviker det könsstereotypa och är normkritisk i sitt skapande! Detta är tydligt i manga-serien Sword princess Amaltea (en värld som styrs av drottningar) och i boken Sjöjungfrun Minna där vi upptäcker att sjöjungfrur är rovdjur som äter kött och att det gäller att stå upp för det man själv känner är rätt!

För frågor kontakta Frölunda kulturhus
Telefon: 031-366 28 63 | Mobil: 0725-169531

Rita manga med Lisa Medin

Tycker du det är kul att teckna, eller vill du lära dig? Vi går igenom hur man kan teckna olika slags figurer som du kan använda i din egen serie! Ingen förkunskap krävs. Ålder 10-15 år. Plats: Partille Makerspace (ovanför biblioteket)

Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Du anmäler dig genom att maila till paula.jonsson@partille.se

Göteborg seriefestival på Frölunda kulturhus

En riktig kalaseftermiddag på Frölunda kulturhus! Här är vårt program:

Serie-workshop med Dotterbolaget
Börja rita serier! Berätta din historia, visa din vardag, verklighet och värld och hitta ett verktyg för att jobba mot en mer norm- och förtrycksfri värld. Workshopen passar både dig som tecknat innan och dig som är nybörjare. Serietecknare från Dotterbolaget guidar dig under kvällen. Från 13 år. Ons 30 okt, kl 17.30–19. Point-rummet. Separat Facebook-evenemang:  Serie-workshop med Dotterbolaget 

Zak&Ting fyller 13!
Yvette Gustafssons karaktärer Zak&Ting fyller 13 år och du är inbjuden till kalas! Vi bjuder på saft och kaka och Yvette berättar om skapandet av serien och hur det är att vara serietecknare. Se också utställning i gågatan, där du kan lära känna Zak&Ting från början. Ons 30 okt, kl 15. Gågatan. Separat Facebook-evenemang:  Zak&Ting fyller 13! 

Värsta boken: seriealbumspecial!
I samarbete med Göteborg seriefestival delar Göteborgs ungdomsbibliotekarier ut nya seriealbum till alla ungdomar i åldern 13–25. Välkommen till kulturhuset och hämta en bok! Ons 30 okt, kl 16–19. Separat Facebook-evenemang:  Värsta boken: seriealbumspecial! 

Välkommen!

Monsterworkshop med PAX

Älskar du PAX- böckerna och vill veta mer om hur illustratören och serietecknaren Henrik Jonsson skapat bilderna? Välkommen till en rolig teckningsworkshop på barnavdelningen! Henrik arbetar som illustratör/serietecknare och har utöver PAX även tecknat serier för bland annat DC Comics. Under workshopen visar och lär han ut hur han skapar nya väsen och varelser genom att blanda olika djur.

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar. Vid frågor maila till barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se skriv då “Teckningsworkshop-PAX” i ämnesraden.

Rollspel för superhjältar-workshop

Nu kan du få chansen att vara superhjälten! Tillsammans med författaren Daniel Lehto får du hänga med på äventyr in i Röda maskens värld! Baserat på bokserien Handbok för superhjältar skapar deltagarna tillsammans en berättelse som tar vid där böckerna slutar! Under workshopen får deltagarna en möjlighet att prova på rollspel utifrån rollspelsboken Handbok för superhjältar -rollspelet. Förutom själva spelandet finns det även utrymme för en frågestund kring hur spelet togs fram.

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar. Vid frågor maila till barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se skriv då “Rollspel för superhjältar” i ämnesraden.

Rita en serietrailer-workshop

Har du en favoritserie som du vill återberätta på ett alldeles speciellt sätt? I sådana fall är denna workshop för dig! Under workshopen skapar vi boktrailers utifrån våra favoritserier. Vi börjar med att välja ut varsin serie eller bok för att sedan skapa en boktrailer. Workshopen avslutas med att vi tittar på det vi skapat. (Passar för dig som är 10-12 år)

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar.

Serieprat/Teckna fantasy: Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson

Serieprat och workshop med duon bakom den episka fantasy-berättelsen Vei 1 och 2. Författaren Sara Bergmark Elfgren (Cirkeln, Norra Latin m.fl) och tecknaren Karl Johnsson (Berättelser från Engelsfors m.fl) berättar om boken och svarar på dina frågor. Karl avslutar med en 2 timmars workshop i att teckna fantasy.

Anmäl dig till dynamo@kultur.goteborg.se. begränsat antal platser till workshopen.

Workshop med serietecknaren Maria Frölich

Välkommen på workshop i serieskapande och teckning! Här får du lära dig att teckna allt från manga och humorserier till superhjältar. Maria Fröhlich är serieskapare och bilderboks-illustratör. Hon debuterade i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell. Och i Sverige har hon bland annat skapat serien Sagor från Mirakelstaden för Fantomen och illustrerat bilderböckerna Just nu har vi varandra, Nu leker vi! och Jag är inte sjuk! med text av Sara Bergmark Elfgren.

Anmäl dig till dynamo@kultur.goteborg.se. begränsat antal platser.