Sök...
Generic filters
Exact matches only

Nyheter från oktober 2019

Tjej-häng: rita manga med Natalia Batista.

Tjej-häng med serie-workshop tillsammans med Natalia Batista.

När: 28/10 kl 14-16.
Plats: Lilla Salen på Frölunda Kulturhus

Vi kommer äta gott och fika samtidigt som Natalia Batista pratar om hur hon skapar sina manga-inspirerade böcker.

Workshopen berör mangateckning och deltagarna kommer lära sig att skapa sin egen mangafigur.

Natalia undviker det könsstereotypa och är normkritisk i sitt skapande! Detta är tydligt i manga-serien Sword princess Amaltea (en värld som styrs av drottningar) och i boken Sjöjungfrun Minna där vi upptäcker att sjöjungfrur är rovdjur som äter kött och att det gäller att stå upp för det man själv känner är rätt!

För frågor kontakta Frölunda kulturhus
Telefon: 031-366 28 63 | Mobil: 0725-169531

Rita manga med Lisa Medin

Tycker du det är kul att teckna, eller vill du lära dig? Vi går igenom hur man kan teckna olika slags figurer som du kan använda i din egen serie! Ingen förkunskap krävs. Ålder 10-15 år. Plats: Partille Makerspace (ovanför biblioteket)

Föranmälan krävs. Begränsat antal platser. Du anmäler dig genom att maila till [email protected]

Göteborg seriefestival på Frölunda kulturhus

En riktig kalaseftermiddag på Frölunda kulturhus! Här är vårt program:

Serie-workshop med Dotterbolaget
Börja rita serier! Berätta din historia, visa din vardag, verklighet och värld och hitta ett verktyg för att jobba mot en mer norm- och förtrycksfri värld. Workshopen passar både dig som tecknat innan och dig som är nybörjare. Serietecknare från Dotterbolaget guidar dig under kvällen. Från 13 år. Ons 30 okt, kl 17.30–19. Point-rummet. Separat Facebook-evenemang:  Serie-workshop med Dotterbolaget 

Zak&Ting fyller 13!
Yvette Gustafssons karaktärer Zak&Ting fyller 13 år och du är inbjuden till kalas! Vi bjuder på saft och kaka och Yvette berättar om skapandet av serien och hur det är att vara serietecknare. Se också utställning i gågatan, där du kan lära känna Zak&Ting från början. Ons 30 okt, kl 15. Gågatan. Separat Facebook-evenemang:  Zak&Ting fyller 13! 

Värsta boken: seriealbumspecial!
I samarbete med Göteborg seriefestival delar Göteborgs ungdomsbibliotekarier ut nya seriealbum till alla ungdomar i åldern 13–25. Välkommen till kulturhuset och hämta en bok! Ons 30 okt, kl 16–19. Separat Facebook-evenemang:  Värsta boken: seriealbumspecial! 

Välkommen!

Monsterworkshop med PAX

Älskar du PAX- böckerna och vill veta mer om hur illustratören och serietecknaren Henrik Jonsson skapat bilderna? Välkommen till en rolig teckningsworkshop på barnavdelningen! Henrik arbetar som illustratör/serietecknare och har utöver PAX även tecknat serier för bland annat DC Comics. Under workshopen visar och lär han ut hur han skapar nya väsen och varelser genom att blanda olika djur.

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar. Vid frågor maila till [email protected] skriv då “Teckningsworkshop-PAX” i ämnesraden.

Rollspel för superhjältar-workshop

Nu kan du få chansen att vara superhjälten! Tillsammans med författaren Daniel Lehto får du hänga med på äventyr in i Röda maskens värld! Baserat på bokserien Handbok för superhjältar skapar deltagarna tillsammans en berättelse som tar vid där böckerna slutar! Under workshopen får deltagarna en möjlighet att prova på rollspel utifrån rollspelsboken Handbok för superhjältar -rollspelet. Förutom själva spelandet finns det även utrymme för en frågestund kring hur spelet togs fram.

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar. Vid frågor maila till [email protected] skriv då “Rollspel för superhjältar” i ämnesraden.

Rita en serietrailer-workshop

Har du en favoritserie som du vill återberätta på ett alldeles speciellt sätt? I sådana fall är denna workshop för dig! Under workshopen skapar vi boktrailers utifrån våra favoritserier. Vi börjar med att välja ut varsin serie eller bok för att sedan skapa en boktrailer. Workshopen avslutas med att vi tittar på det vi skapat. (Passar för dig som är 10-12 år)

Begränsat antal platser. Hämta din biljett i disken på barnavdelningen 30 min innan det börjar.

Serieprat/Teckna fantasy: Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson

Serieprat och workshop med duon bakom den episka fantasy-berättelsen Vei 1 och 2. Författaren Sara Bergmark Elfgren (Cirkeln, Norra Latin m.fl) och tecknaren Karl Johnsson (Berättelser från Engelsfors m.fl) berättar om boken och svarar på dina frågor. Karl avslutar med en 2 timmars workshop i att teckna fantasy.

Anmäl dig till [email protected] begränsat antal platser till workshopen.

Workshop med serietecknaren Maria Frölich

Välkommen på workshop i serieskapande och teckning! Här får du lära dig att teckna allt från manga och humorserier till superhjältar. Maria Fröhlich är serieskapare och bilderboks-illustratör. Hon debuterade i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell. Och i Sverige har hon bland annat skapat serien Sagor från Mirakelstaden för Fantomen och illustrerat bilderböckerna Just nu har vi varandra, Nu leker vi! och Jag är inte sjuk! med text av Sara Bergmark Elfgren.

Anmäl dig till [email protected] begränsat antal platser.