Sök...
Generic filters
Exact matches only

Nyheter från oktober 2021

Workshop med serietecknaren Malin Biller       

kl 14 – 15.30 Uddevalla stadsbibliotek, Södergatan 26, Uddevalla            

GöteborgSerietecknaren Malin Biller går igen bildberättandets grunder och tips och knep på hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga.

Ålder: 10-15 år. Begränsat antal platser. Anmälan från 20 oktober  på tel. 0522-696503

Mer info på http://uddevalla.se/barnkultur

Manga- och serieworkshop med Lisa Medin

kl 16.00 – 17.30 Frölunda kulturhus, biblioteket. Valthornsgatan 13, Västra Frölunda

Tycker du om att teckna, eller vill du lära dig? Serietecknaren Lisa Medin lär ut hur du steg för steg kan skapa din egen figur, med avstamp i japanska anime- och mangaserier. Vi använder oss av enkla och roliga tekniker som du sedan kan använda i dina egna berättelser. Ingen förkunskap krävs.

Ingen förkunskap krävs. Från 10 år och uppåt. Begränsat antal platser. Anmälan till josefin.larsson@kultur.goteborg.se

Workshop: Äg språket med Minna Svensson

 kl 13 – 16 Allas Ateljé, Köpcentret, Rymdtorget 9, Göteborg

Projektet Vi Äger Språket handlar om att väcka lusten att läsa och utforska språkets alla olika former. Serietecknaren Minna Svensson inspirerar dig till att Börja rita serier, berätta din historia och visa din vardag. Workshopen passar dig som tecknat serier innan och dig som är helt ny i tecknande och berättandet. Begränsat antal platser. Ingen bokning krävs, först till kvarn!

Gör din egen serieposter med schabloner

kl 13 – 16, Växthuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg. 

Testa att blanda tekniker, t.ex. schabloner för att framföra ditt eget budskap i text och bild. Minna Svensson är seriekonstnär som gör sina serier både traditionellt i tryck såväl som väggmålningar. Hon visar hur man kan använda olika tekniker för att göra en personlig affisch med ditt eget budskap. Rek. ålder från 12 år. Ingen bokning, men det finns begränsat antal platser.

 

Workshop: Rita serier och manga med Lisa Medin

Workshop: Rita serier och manga med Lisa Medin

kl 17 – 19 Rampens bibliotek, på Lingatan 5 i Uddevalla.

Tycker du om att teckna, eller vill du lära dig? Serietecknaren Lisa Medin lär ut hur du steg för steg kan skapa din egen figur, med avstamp i japanska anime- och mangaserier. Vi använder oss av enkla och roliga tekniker som du sedan kan använda i dina egna berättelser. Ingen förkunskap krävs.

Ålder:Från 12 år. Antal platser: 10

Anmälan från 20 oktober  på tel. 0522-696503

Mer info på http://uddevalla.se/barnkultur

Serieworkshop för ungdomar med Malin Biller

Serieworkshop för ungdomar med Malin Biller
kl 18 – 20, Stora salen, Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2, GöteborgSerietecknaren Malin Biller går igen bildberättandets grunder och tips och knep på hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga.

Rek. ålder: ca 13–19 år.

Boka plats på goteborg.se/kaken

Workshop i Clip Studio Paint – testa på Moderskeppet!

Kursledare: Yvette Gustafsson

Yvette Gustafsson är serietecknare och illustratör. Förutom att teckna så håller hon även uppskattade workshops på skolor, bibliotek och kulturhus.

KÄNSLAN AV ATT RITA FÖR HAND, MEN DIGITALT!

Vill du kunna jobba med vektor- och pixelgrafik i samma dokument? Vill du kunna ändra färg på utvalda objekt, utan att lämna artefakter även i pixelgrafik? Det är två fantastiska möjligheter som öppnas upp för dig med programmet Clip Studio Paint!

Häng med serietecknaren Yvette Gustafsson när hon lär dig att jobba med Clip Studio Paint och vilka fördelar det ger dig i din arbetsprocess. Känn precisionen i programmets linjearbete och testa alla färdiga penslar som gör digital teckning och färgläggning så roligt!

Efter den här kursen har du fått en bra inblick i hur just du kan jobba för att kunna ta dina illustrationer den väg som känns bra för dig.

Du behöver en dator eller ritplatta med programmet Clip studio paint installerat innan du börjar. Moderskeppets kurs i Clip Studio Paint går du på egen tid under veckan och hur många gånger du vill. 20 platser anmälan senast 17 oktober på: moderskeppet.se/anmalan-clip-studio-paint/ 

Workshop: Rita serier med Malin Biller

Delta i en workshop med serietecknaren Malin Biller. Malin har arbetat som serietecknare och illustratör sedan 2003 och har hållit i serieworkshops i ca 15 år. ”I min undervisning går jag igenom bildberättandes grunder och tips och knep hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga, en bra idé och en dos fantasi.”
Ålder: 9 – 12 år
Plats: Vinterträdgården, Partille bibliotek
Antal platser: 8 st
Anmälan: maila josefin.thorn@partille.se

Online Workshop: 6-timmarsserie

På 6 timmar skapar du en serie på 6 sidor, från första idé till färdigt. Med bara en timme för varje sida finns ingen tid att fastna i detaljer, ångra sig eller börja om: Gör du denna maratonserie kommer du ha en färdig serie efteråt, oavsett hur den blev!

6-timmarsserien är en kortare version av den klassiska 24-timmarsserien, där man tecknar 24 seriesidor under ett dygn. Formatet är en utmaning för serieskapare, ett roligt event och en möjlighet att testa nya sätt att skapa under begränsningar. Många som testat har överraskat sig själva med vad som faktiskt går att göra.

Workshopen leds av Valentin Schönbeck som sätter igång dig med ett tema för serien och tips för dagens mål. Valentin Schönbeck är serietecknare och illustratör med inriktning mot barnböcker och läromedel. Valentin är själv ett fan av 24-timmarsserier och har slutfört utmaningen tre gånger.

6-timmarsserien görs digitalt över Zoom, men du väljer själv om du ritar digitalt eller med penna och papper. Datum för anmälan är passerat.

WORKSHOP: Normbrytande serier

Serieworkshop med Miro Elgeholm och Minna Svensson för feminsister, tjej / transpersoner och homo / queerpersoner. Börja rita serier, berätta din historia, visa din vardag, verklighet, värld, hitta ett verktyg att jobba mot en mer förtrycks- och normfri värld.

Workshopen passar dig som tecknat serier innan och dig som är helt ny i tecknande och berättandet. Vi kommer ha övningar för att komma igång och hitta vad du vill berätta om och tid att påbörja/ teckna din serie.

Tid: Onsdag 27 oktober kl. 17-19
Plats: Linnéstadens bibliotek, Göteborg.
Ålder: 13 år och uppåt Begränsat antal platser
Anmälan: malin.carlsson@kultur.goteborg.se, 031-3658011 eller säg till på bibblan!

Höstlovet: Huvudet fullt av idéer? Pennorna redo? Serieworkshop!

Skapa dina egna tecknade serier! Kom snabbt igång med hjälp av finurliga proffstips om hur du berättar med text och bild tillsammans med tecknaren Nicolas Krizan, som även medverkar i utställningen Hemåt!? på Frölunda Kulturhus. Ålder: 10 år och uppåt
Anmälan till: britta.andersson@kultur.goteborg.se

Ateljén, Frölunda Kulturhus. Ingen avgift.
I samarbete med Seriefest i Väst 2020

Workshop: 8-timmarsserie med Elise Rosberg

Har du velat försöka göra ett serieteckningsprojekt men inte riktigt vetat hur? Kom och kickstarta ditt projekt under 8 timmar på Göteborgs seriefestival! Ta gärna med en vän och jobba tillsammans!

Vi börjar kl 10 och håller på till kl 18, online via Google Meet. I början kör serieteckningsläraren Elise Rosberg en introduktion och du kan få hjälp att få ett tema om du vill. Under 8 timmar har ni sedan fritt att komma och gå när ni känner för det, men Elise finns på plats hela tiden för pepp och stöd. Droppa gärna in när ni fastnar eller bara vill visa hur långt ni har kommit. Det är också fritt att sitta kvar bara för sällskapets skull. Ni väljer själv när ni vill ta paus, men tanken är att vi ska sitta ganska koncentrerat och arbeta på våra serier. Vid kl 17.30 samlas vi alla igen för att utvärdera och visa upp resultat.

Var: Via Google Meet (inget program behöver laddas ned). Dagen innan workshopen får du en inbjudan/länk till workshopen.
Hur: Förbered pennor och papper och allt du kan tänkas behöva för din egen serie!
Pris: Gratis

Anmäl dig via formuläret: https://forms.gle/VtCKZwC8VmBnbagq7