Generic filters
Exact matches only

Nyheter från augusti 2022

Kulturnatta+Lundby bibliotek: VÅGA RITA

* VÅGA RITA med Yvette
Fredag 28 oktober kl. 18-19.30. För: ålder från ca 15 år.
Workshop i serieteckning med fokus på de som inte riktigt vågar eller känner att de ”inte kan” rita. Alla har något att berätta och Yvette delar med sig av sina bästa teckningstips och berättarkunskaper för att du ska komma igång! Yvette gör serierna Zak&Ting, Feltänkt (@feltankt på Instagram) och vetenskapsserien Infosfären till tidningen Populär astronomi. Hon har lett workshops i serieteckning sedan 2011 för barn, unga och ibland även vuxna.
Begränsat antal platser, anmälan till 031-366 71 01 eller biblioteket.lundby@kultur.goteborg.se

Kulturnatta+Lundby bibliotek+TECKNA MANGA!

Fredag 28 oktober har Lundby bibliotek extra öppet kl. 17-20. Då har vi teckningsverkstad för unga, och vuxna. Biblioteket kan också användas som vanligt.
* TECKNA MANGA!
Fredag 28 oktober kl. 16-18. För: ålder ca 10-13 år.
På teckningsverkstan med Esbjörn Jorsäter får du lära dig teckna mangafigurer och spännande bilder steg för steg. Du får lära dig några typiska teckningssätt inom manga och varför manga och pokémon blivit populära att teckna i hela världen.
Begränsat antal platser, anmälan till 031-366 71 01 eller biblioteket.lundby@kultur.goteborg.se

Serieträff på Världslitteraturhuset

I samarbete med Seriefest i Väst!

Har du läst mycket serier och manga, gillar du att pyssla eller vill du få hjälp med serietips?

Då är du varmt välkommen till serieträff på Världslitteraturhuset! Vi bjuder på fika, vi pysslar och tipsar och det är kostnadsfritt.

Passar dig som är 9–15 år

Drop in, ingen anmälan krävs!

Serieworkshop med Casco

Onsdag 26 oktober
Tid 18:00–19:00

Kom och testa på att berätta i bild och text med seriepedagogen Casco. Inga förkunskaper behövs. 

Boka din plats på Kåkens webbsida via följande länk: Kulturhuset Kåkens Biljettbokning

  • För dig 15-25 år
  • Stora Salen
  • Fri entré
Kostnad Gratis

Workshop med serietecknaren Malin Biller       

kl 14 – 15.30 Uddevalla stadsbibliotek, Södergatan 26, Uddevalla            

GöteborgSerietecknaren Malin Biller går igen bildberättandets grunder och tips och knep på hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga.

Ålder: 10-15 år. Begränsat antal platser. Anmälan från 20 oktober  på tel. 0522-696503

Mer info på http://uddevalla.se/barnkultur

Manga- och serieworkshop med Lisa Medin

kl 16.00 – 17.30 Frölunda kulturhus, biblioteket. Valthornsgatan 13, Västra Frölunda

Tycker du om att teckna, eller vill du lära dig? Serietecknaren Lisa Medin lär ut hur du steg för steg kan skapa din egen figur, med avstamp i japanska anime- och mangaserier. Vi använder oss av enkla och roliga tekniker som du sedan kan använda i dina egna berättelser. Ingen förkunskap krävs.

Ingen förkunskap krävs. Från 10 år och uppåt. Begränsat antal platser. Anmälan till josefin.larsson@kultur.goteborg.se

Workshop: Äg språket med Minna Svensson

 kl 13 – 16 Allas Ateljé, Köpcentret, Rymdtorget 9, Göteborg

Projektet Vi Äger Språket handlar om att väcka lusten att läsa och utforska språkets alla olika former. Serietecknaren Minna Svensson inspirerar dig till att Börja rita serier, berätta din historia och visa din vardag. Workshopen passar dig som tecknat serier innan och dig som är helt ny i tecknande och berättandet. Begränsat antal platser. Ingen bokning krävs, först till kvarn!

Gör din egen serieposter med schabloner

kl 13 – 16, Växthuset, Trädgårdsföreningen, Göteborg. 

Testa att blanda tekniker, t.ex. schabloner för att framföra ditt eget budskap i text och bild. Minna Svensson är seriekonstnär som gör sina serier både traditionellt i tryck såväl som väggmålningar. Hon visar hur man kan använda olika tekniker för att göra en personlig affisch med ditt eget budskap. Rek. ålder från 12 år. Ingen bokning, men det finns begränsat antal platser.

 

Workshop: Rita serier och manga med Lisa Medin

Workshop: Rita serier och manga med Lisa Medin

kl 17 – 19 Rampens bibliotek, på Lingatan 5 i Uddevalla.

Tycker du om att teckna, eller vill du lära dig? Serietecknaren Lisa Medin lär ut hur du steg för steg kan skapa din egen figur, med avstamp i japanska anime- och mangaserier. Vi använder oss av enkla och roliga tekniker som du sedan kan använda i dina egna berättelser. Ingen förkunskap krävs.

Ålder:Från 12 år. Antal platser: 10

Anmälan från 20 oktober  på tel. 0522-696503

Mer info på http://uddevalla.se/barnkultur

Serieworkshop för ungdomar med Malin Biller

Serieworkshop för ungdomar med Malin Biller
kl 18 – 20, Stora salen, Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2, GöteborgSerietecknaren Malin Biller går igen bildberättandets grunder och tips och knep på hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga.

Rek. ålder: ca 13–19 år.

Boka plats på goteborg.se/kaken

Workshop i Clip Studio Paint – testa på Moderskeppet!

Kursledare: Yvette Gustafsson

Yvette Gustafsson är serietecknare och illustratör. Förutom att teckna så håller hon även uppskattade workshops på skolor, bibliotek och kulturhus.

KÄNSLAN AV ATT RITA FÖR HAND, MEN DIGITALT!

Vill du kunna jobba med vektor- och pixelgrafik i samma dokument? Vill du kunna ändra färg på utvalda objekt, utan att lämna artefakter även i pixelgrafik? Det är två fantastiska möjligheter som öppnas upp för dig med programmet Clip Studio Paint!

Häng med serietecknaren Yvette Gustafsson när hon lär dig att jobba med Clip Studio Paint och vilka fördelar det ger dig i din arbetsprocess. Känn precisionen i programmets linjearbete och testa alla färdiga penslar som gör digital teckning och färgläggning så roligt!

Efter den här kursen har du fått en bra inblick i hur just du kan jobba för att kunna ta dina illustrationer den väg som känns bra för dig.

Du behöver en dator eller ritplatta med programmet Clip studio paint installerat innan du börjar. Moderskeppets kurs i Clip Studio Paint går du på egen tid under veckan och hur många gånger du vill. 20 platser anmälan senast 17 oktober på: moderskeppet.se/anmalan-clip-studio-paint/ 

Workshop: Rita serier med Malin Biller

Delta i en workshop med serietecknaren Malin Biller. Malin har arbetat som serietecknare och illustratör sedan 2003 och har hållit i serieworkshops i ca 15 år. ”I min undervisning går jag igenom bildberättandes grunder och tips och knep hur man ritar en bra serie. Huvudsaken är inte att det man ritat är jättesnyggt, utan att man har något att säga, en bra idé och en dos fantasi.”
Ålder: 9 – 12 år
Plats: Vinterträdgården, Partille bibliotek
Antal platser: 8 st
Anmälan: maila josefin.thorn@partille.se