Sök...
Generic filters
Exact matches only

Nyheter från september 2021

Seriemarknad

Välkommen till seriemarknad.se, Det är vår digitala marknadsplats för tecknade serier!

Vi håller inte mindre än två seriemarknader i höst, dels under Bokmässan i Göteborg (23–26 september) och dels under vår egen festival Seriefest i Väst (25–31 oktober).

I en tid när corona-restriktioner fortfarande begränsar våra möjligheter att besöka festivaler och mässor, då får vi verkligen ta tillvara på det digitala för att kunna upptäcka nya serier att läsa!

Vår första seriemarknad hölls i anslutning till Stockholms internationella seriefestival i maj 2021.

Seriemarknad

Seriemarknaden är en del av Serieförmedlingen som drivs av Seriefrämjandet med stöd av Kulturrådet.

Göteborg seriefestival på Frölunda kulturhus

En riktig kalaseftermiddag på Frölunda kulturhus! Här är vårt program:

Serie-workshop med Dotterbolaget
Börja rita serier! Berätta din historia, visa din vardag, verklighet och värld och hitta ett verktyg för att jobba mot en mer norm- och förtrycksfri värld. Workshopen passar både dig som tecknat innan och dig som är nybörjare. Serietecknare från Dotterbolaget guidar dig under kvällen. Från 13 år. Ons 30 okt, kl 17.30–19. Point-rummet. Separat Facebook-evenemang:  Serie-workshop med Dotterbolaget 

Zak&Ting fyller 13!
Yvette Gustafssons karaktärer Zak&Ting fyller 13 år och du är inbjuden till kalas! Vi bjuder på saft och kaka och Yvette berättar om skapandet av serien och hur det är att vara serietecknare. Se också utställning i gågatan, där du kan lära känna Zak&Ting från början. Ons 30 okt, kl 15. Gågatan. Separat Facebook-evenemang:  Zak&Ting fyller 13! 

Värsta boken: seriealbumspecial!
I samarbete med Göteborg seriefestival delar Göteborgs ungdomsbibliotekarier ut nya seriealbum till alla ungdomar i åldern 13–25. Välkommen till kulturhuset och hämta en bok! Ons 30 okt, kl 16–19. Separat Facebook-evenemang:  Värsta boken: seriealbumspecial! 

Välkommen!

Invigning av Göteborg Seriefestival 2019

Dags att inviga Göteborgs Seriefestival 2019!

Kom och mingla med oss och peppa inför en vecka fylld med serier. Projektledaren Yvette Gustafsson presenterar årets program och berättar om deltagarna.

Alla är välkomna men för att vi ska kunna beräkna antalet gäster så OSA gärna till yvette.gustafsson@serieframjandet.se och skriv ”Invigning” i ämnesraden.

Hoppas att vi ses!

Svenska serieakademins Adamsonpriser 2019

Stor prisutdelning:
Svenska Serieakademins Adamson – 2019 års statyetter och diplom!

Svenska Serieakademin delar för 54:e året ut ett av världens äldsta och mest prestigefyllda seriepriser, Adamsonstatyetten, till en svensk och en internationell serieskapare. Dessutom Adamsondiplom till förtjänta arbetare i den svenska seriens örtagård.
Konferencier: Sture Hegerfors, president i Svenska Serieakademin
Prispresentatör: Pidde Andersson, ledamot av Svenska Serieakademin

Bonusprogram:
Thomas Storn, ledamot av Svenska Serieakademin och arkivarie på Svenskt seriearkiv, berättar om den nya boken ”Svensk seriehistoria – tredje boken”
Olle Dahllöf, ledamot av Svenska Serieakademin, berättar om sin nya bok ”Våra serietecknerskor”, om svenska, kvinnliga seriepionjärer

2019 års Adamsongala är en del av Göteborg seriefestival.
Prisutdelningen sker på Trappscenen, Göteborgs stadsbibliotek.
Gratis inträde, alla välkomna!

Serieskolans julmarknad

Den 1:a december har Serieskolan sin julmarknad på Rum för serier! Där kommer eleverna sälja sina fanzine, klistermärken, posters, julkort, med mera.

Kom förbi, ta en kaffe och en bulle och fynda unika julklappar!

Julen rullar in

Lokalföreningen SeF Skåne avslutar året med traditionellt julfirande. Glögg, lussekatter med mera. Dessutom frågesport med pepparkakor som priser!

Vi håller till på Rum för serier som har speciellt öppet under kvällen.