Generic filters
Exact matches only

Vimmelgrind – Äventyr i landsbygd

24 sep 2021 – 5 feb 2022
Utställning
Gratis
Rum för serier, Friisgatan, Malmö

Vimmelgrind – Äventyr i landsbygd

Rum för serier, 24 september 2021–5 februari 2022
Vernissage: fredag 24 september kl. 18.00–22.00

Vet du var Vimmelgrind ligger? Jo, någonstans mellan Smygehuk och Treriksröset. I denna lilla (påhittade) by pågår en kamp om framtiden. Efter att den störste markägaren dött och hans arvinge planerar att hugga ner gammelskogen och sälja marken till ett gruvbolag, då går byborna ihop för att försöka rädda sin hembygd.

Gränslösa är den fjärde boken i Vimmelgrind-serien och utkommer i samband med utställningen. De tidigare böckerna Dillfälten, Mutterloppet och Det stora snöovädret utkom mellan 1999 och 2007. Vimmelgrind är en humoristisk äventyrsserie med ett stort hjärta som bultar för färgstarka figurer och knasiga historier.

Utställningen presenterar original, skisser och annat unikt material från Vimmelgrinds värld med fokus på den nya boken Vimmelgrind 4: Gränslösa.

Mats Källblad (f. 1969) är den prisbelönt serietecknare med ett femtontal böcker bakom sig. Här kan nämnas den hyllade debuten Garagedrömmar (1995), Hundra år i samma klass (2014) och Polly – Tar ingen skit (2020). Hans böcker skildrar ofta livet på landet ur ett underifrånperspektiv och utmärks av ett skickligt teckningshantverk.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.