Generic filters
Exact matches only

Svenska strippserier – då och nu!

23 feb 2017 – 13 maj 2017
Utställning
Gratis

Svenska strippserier – då och nu!

Strippserierna hör till de mest lästa och älskade serierna ute på marknaden. De blev tidigt ett självklart inslag i dagstidningarna och i början av 1900-talet var de till och med den främsta orsaken till att en tidning lockade läsare. Serieskaparna var rockstjärnor! Idag läser många fortfarande tidningen bakifrån – för att få ta del av serierna först! Nuförtiden syns stripparna lika ofta i böcker och på nätet.

Utställningen presenterar två olika delar. Den första delen visar några av dagens främsta svenska strippserier, nämligen Medelålders plus (Sven-Bertil Bärnarp), Lilla Berlin (Ellen Ekman), Samir (Max Gustafson) och Assar (Ulf Lundkvist). Den andra delen visar klassiska serier från Svenskt Seriearkiv, däribland Olli (Nils Egerbrandt) och Münchhausen (Einar Lagerwall).

Här får vi en spännande blandning av strippserier som sträcker sig från humor till finstämt, från hipster till pensionär, från verklighetsnära satir till absolut bananas! Allt det som gör stripparna till en fullkomligt oemotståndlig läsupplevelse. Då som nu.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.