Generic filters
Exact matches only

Utställning och vernissage: Tilda Ottosson

28 okt 2023 – 3 nov 2023 11.00–15.00
FestivalUtställningVernissage
Gratis

Utställning och vernissage: Tilda Ottosson

Utställning: 28/10-3/11. Vernissage med konstnären på plats: Lördagen 28/10 klockan 11-15. 

Llama Lloyd, Väderkvarnsgatan 16a, 41704 Göteborg 

Öppettider: Tis-Tor 11-18, Fre-Lör 11-15 

Tilda Ottosson ställer ut under Seriefest i Väst

Mörker, mystik och erotik är tre återkommande element i de serier och illustrationer som Tilda Ottosson ritar. Tilda fick upp ögonen för serietecknandet efter en kurs på lärarutbildningen och har fascinerats av uttrycksformen sedan dess. Serierna som Tilda tecknar är ofta korta och ordlösa, vilket lämnar plats för läsarens fantasi att växa. Tilda ritar sina serier och illustrationer uteslutande för hand med hjälp av fineliners och bläck. Inspirationen hämtar Tilda bland annat från naturen, mytologi, musikgenren techno och dagdrömmar.
 

Tilda är sen barnsben en tecknare som gärna ägnar sig åt serier och illustration. Hon är född år 2000 i Småland men pluggar sedan 2019 konst och pedagogik i Göteborg för att bli gymnasielärare i bild. Att anamma serietecknandet i bildundervisningen ser Tilda som en framtida och lovande möjlighet där eleverna kan få utlopp för sin kreativitet.  

Under Seriefest i Väst 2023 ställer Tilda Ottosson ut åtta olika verk på caféet Llama Lloyd i Göteborg, i samarbete med Seriefest i Väst och KulturUngdom. 

 

Mer om Tilda Ottosson: https://www.tildaoliviaottosson.com/ 

Mer om cykelkulturcafét Llama Lloyd: https://www.llamalloyd.se/ 

Mer om KulturUngdom: https://kulturungdom.se