Generic filters
Exact matches only

Scenprogram och marknad på Frilagret: FREDAG

27 okt 2023 – 27 okt 2023 17.00–23.00
FestivalScenarrangemang
Gratis

Scenprogram och marknad på Frilagret: FREDAG

Kulturnatta arrangeras av Göteborgs stad i samarbete med det fria kulturlivet

Det blir fullt ös på Frilagret denna kväll, som vi lagt på kvällen för att de ska passa bra ihop med Kulturnatta i Göteborg! Kom tillbaka under lördagen, för då händer ännu mer skoj.

FRILAGRET

Heurlins plats 1, Göteborg 

Fredag 27/10 kl 17–23 och Lördag 28/10 kl 11–18 

SERIEMARKNAD 

Enskilda kreatörer såväl som förlag är med på den fantastiska seriemarknaden med serier i olika genrer och stilar.   

Medverkande uppdateras inom kort.
 

SCENPROGRAM 

17.10–17.20  Scenprogrammets konferencier Eddie Wheeler hälsar oss alla välkomna och presenterar dagens gäster på scen.

Eddie Wheeler

 

17.20–18.00 10 år med Lilla Berlin
Det är tio år sedan Ellen Ekman började teckna Lilla Berlin. Strippserien om trendkänslighet, retrovurm och hantverksöl hade premiär i Metro 2013 och har sedan dess publicerats i ett 20-tal svenska, norska och danska dagstidningar. Vad har hänt med serien på tio år? Och med strippserien som format i ett förändrat medielandskap? 

18.20–18.50 Seriefrämjandet – 55 år senare
Den ideella föreningen och organisationen som lyfter den svenska seriescenen presenteras av ordförande Stef Gaines. Lite historia och hur vi vill att framtiden för föreningen ska se ut. 

19.10–19.40 Don’t kill your darlings!
Konstnären, universitetsläraren och serietecknaren Fredric Gunve presenterar början till sitt manifest Don´t kill your darlings. Detta innehåller tio punkter om att undervisa genom alternativa serier och hur seriekonst kan skapa framtider och förändra världen. 

 20.00-20.40 Från Skräck till True Crime.
Henrik Jonsson, som tidigare tecknat PAX-bokserien, DC Comics och Fantomen, berättar om vad som inspirerar. Varför tecknar han så mycket mer skräck än superhjältar nu för tiden? Henrik berättar om nya faktabokserien ”True Crime”, hur läskig verkligenheten kan vara och  det pågående arbetet med serieromanen ”Hell Hotel”. 

Joakim Lindengren

21.00-21.30 UglyGöteborg Noir
Joakim Lindengren är skaparen bakom serien om privatdetektiven Ugly Mareowl, som nu är tillbaka i den femte boken Granfinger. 

21.50-22.30 Henri Gylander
Möt årets affischtecknare Henri Gylander, som bland annat illustrerar serietidningen LasseMajas detektivbyrå. Just nu arbetar han på en grafisk roman om punkens och alternativseriers historia på 80-talet. 

22.30-22.40
Vår konferencier Eddie Wheeler tackar för dagens scenprogram. 

 

Tillgänglighet på Frilagret

Lokalen har ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp, både för publik och för scen. Mer information på Frilagrets hemsida: https://www.frilagret.se/om-oss/tillganglighet/


Programpunkterna arrangeras i samarbete med Sensus och KulturUngdom,

Sensus skapar mötesplatser för kultur och bildning runt om i hela Sverige tillsammans med medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare. Mer om Sensus här: https://www.sensus.se/om-sensus/

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Mer om KulturUngdom här: https://kulturungdom.se/om-oss/om-kulturungdom