Generic filters
Exact matches only

Pecha Kucha med serietema 

26 okt 2023 – 26 okt 2023 18.00–20.00
FestivalFöreläsning
Gratis

Pecha Kucha med serietema 

 ELI’S CORNER
Stigbergstorget 2, Göteborg 

Torsdag 26/10 kl 18–20  

Sju talare berättar på tema serier. Med 20 bilder och 20 sekunder per bild får du veta mer om olika ämnen på temat konstformen serier, och samtidigt träffa fler serieentusiaster. På Eli’s corner kan du äta mat och sitta kvar länge, så ta med skissblocket och favoritpennan. Kvällens talare presenteras i våra sociala medier, håll utkik! 

Kvällens talare

Linus Broström: serietecknare på mässor och festivaler

“Handritade serieteckningar och originalskisser av serietecknare som jag erhållit i samband med överenskommelser på mässor, festivaler, invigningar och boksläpp. Material som sedan i huvudsak ramats in.”

Stef Gaines Quiet ~ Crowd

“Quiet Crowd är ett projekt som mynnat ut i en webbserie på 160 sidor, två musikalbum och en kortfilm. I den här presentationen berättar jag om hur projektet började och metoderna jag använt för att kunna genomföra det.”

Adrian Malmgren: Portal

“Serietidningen Portals syfte är att bredda utrymmet för nya talanger inom den svenska seriebranschen. Idag finns få publiceringsvägar för nya förmågor – och det vill vi försöka ändra på! Vi vill även ge läsare över hela landet en möjlighet att upptäcka nya fantastiska serieberättelser.”

Anders Worm: Cassiopeias nya stjärna

Tillblivelsen av Cassiopeias nya stjärna

Lena Haraldsson: Råttor och rutor

I antologin ”RÅTTOR OCH RUTOR” har bildlärare Lena Haraldsson ställt samman bildserier gjorda av elever på Schillerska gymnasiet. Med stor frihet men tydliga ramar har eleverna arbetat med olika uppgifter som: Från uppstoppat djur till figur och Att komma ut ur rutan, som är baserad på Robert Crumbs ”No way out”.

Linda Spåman: En perfekt näsa är en näsa som inte syns

Min pecha kucha kommer handla om min ofrivilliga och obekväma resa från textilkonstnär till serieromanförfattare till spådam och näsor eller avsaknanden av näsor. Och allt kan vara en möjlighet ett glimrande äventyr.

Katja Lindblom: Så funkar det: Rymdsafari!

Bilddokumentationer från fascinerande världar långt ifrån vår egen, där vi frågar oss om det verkligen kan få gå till hur som helst.

Eli’s Corner

Vi på Eli’s värnar om våra lokala aktörer och har till exempel ett stort utbud av öl från våra lokala bryggerier som Stigbergets bryggeri. Meny: https://www.eliscorner.se/services/

Mer

Mer om Pecha Kucha här: https://www.pechakucha.com/
och ett exempel här från en PechaKuchakväll i Miami (på engelska) : https://www.youtube.com/watch?v=0RiYHkrkBjQ Pecha Kucha under Seriefest i Väst används med tillstånd från Business Region Göteborg, i samarbete med Göteborgs bildverkstad och är sponsrat av Sensus.

Sensus skapar mötesplatser för kultur och bildning runt om i hela Sverige tillsammans med medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare. Mer om Sensus här: https://www.sensus.se/om-sensus/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. BRG ägs av Göteborgs Stad via koncernbolaget Göteborgs Stadshus AB och ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. https://www.businessregiongoteborg.se/om-oss 

Tillgänglighet på Eli’s corner

Eli’s corner har trösklar och kullersten utanför.