Sök...
Generic filters
Exact matches only

Pop-up-butik i Nordstan med marknad och scenprogram

29 okt 2022 – 30 okt 2022 10.00–18.00
Festival
Gratis
Nordstan, Götgatan, Göteborg

Pop-up-butik i Nordstan med marknad och scenprogram

POPUP-BUTIK I NORDSTAN

Klädpressaregatan, Nordstan, Göteborg.

Mitt emot Glitter, bredvid Teknikmagasinet.

Träffa serieskapare som säljer sina serier på plats och lyssna på intervjuer med inbjudna gäster på vår scen. 

 

SERIEMARKNAD 

Lör 29 okt och sön 30 okt kl 10–18 

I vår butik i Nordstan helgen 29–30 oktober samlar vi serietecknare och förlag som säljer sina böcker, fanzine och annan seriekonst. 

UTSTÄLLARE

Arrangörer, sponsorer och samarbetspartner

Seriefrämjandet
Prata med representanter från Seriefrämjandet och vad de har att erbjuda dig som tecknare eller serieentusiast. De har också med sig de populära serieboxarna fyllda av nostalgiska serietidningar du känner igen från din barndom till försäljning.

Svenska Tecknare och Illustratörcentrum
Vi kommer att fokusera på information för yrkesutövare om hur man bäst skriver avtal, upphovsrättslig juridik och annat viktigt som våra yrkesgrupper behöver veta för att få en tryggare arbetsmarknad.

KulturUngdom
KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland.

Förlag, organisationer och grupper

Syster Förlag
Vi ger ut serieböcker av Åsa Schagerström, Pia Koskela, Marie Tillman, Malin Skogberg Nord, Eli Gafvelin, Bitte Andersson, Emma Ahlqvist, Berit Viklund, Klara Wiksten, Åsa Grennvall, Fanny Agazzi och Tomas Zackarias Westberg.

Ordbilder media
Ordbilder publicerar ovanliga japanska och europeiska seriealbum på svenska.

Palabra förlag
Serieromaner av några av Spaniens främsta serieskapare, i svensk översättning.

Pronoia AB
The Lost Sunday – a fairy tale inspired comic book about working too much

Placenta förlag
Satir och humor

Serieskolan
Vi från Serieskolan kommer ha med oss serier av elever gjort på skolan samt årsböcker.

Superseriefamiljen
Inte bara Svenska Superserier, utan även diverse andra skapelser åstadkomna av olika superseriefamiljemedlemmar. Nordens Stjärnor, Eepej, Tekannan, Buster och tjuvarna, Doktor van Schoonbergs bestiarium och så vidare…

Enskilda kreatörer

Bertil Henry
Satirisk Vuxenseriebok: ”Bland riktiga karlar och eleganta damer”(i hårda pärmar utgiven 2019..tyvärr när pandemin startade) samt några andra humorböcker jag gjort tidigare…

Jenny Hannula
SPEJS är en röjig rymdopera full av humor, action, kroppspositivitet och queera karaktärer. Träffa hackern Swagata, starka Morwen, prickskytten Ragna och pilot-PRAOn Gav när de sparkar rumpa, hamnar i kniviga sitsar, och ibland blir kära. Än så länge finns en samlingsvolym med de fyra första fansinen, samt den nyaste boken som är mer som ett ”strandavsnitt” – skoj och mys innan allt brakar loss 😉

Kerstin Helenesdotter
Jag använder identifierbara figurer som är hastigt tecknade i tusch och sedan redigerade analogt, med mycket ”Tipex”. Figurerna i teckningarna befinner sig i olika miljöer som är lite oklara, i en värld som är lite trasig, ibland möts flera olika platser i en och samma bild. Jag gillar och jobba med det oväntade. På seriemarknaden säljer jag prints av teckningar.

Nelly Karlsson
Har två serier, den ena hanterar nordisk mytologi och den andra är mer krim-fantasy serie. Kommer troligtvis även ha lite julhanddukar med lite hustomte-tema på som hör ihop med min ena serie.

Istället för statusuppdateringar
Jag är serietecknare med fokus på satir, vardagsrealism och poesi. Jag jobbar mycket med färg och humor och tycker att stilrent är tråkigt. Till seriefest i väst har jag med mig mina böcker och fanzin, prints, vykort och pins.

Infidel comics
Serietidningen WAHID nr 1-3 samt posters

The crannog saga
Fantasyserier

Anthony Åslund
Konstiga serier om skelett och musik, samt lite vykort

Excess Graphix
Med studion Excess Graphix har Sebastian Ericson utforskat de bildsatta ordens kosmos. Det har skapats serier i alltifrån sci-fi/fantasy till skräck, agentthrillers och svart humor. På bordet kommer det finnas flera av ovanstående genrer. Bl.a. rymdäventyret ”Gamma Chrome” och rysaren ”Ciarahd”.

Minna Svensson
Mina serier är ofta självbiografiska, feministiska/politisk satir. Kommer ha med mig stickers, affischer och fanzines.

Julia Balke
Jag gör serier med tema ”Scifi i hemtjänsten”. Det första kapitlet (som jag har som zine) publicerades i galago.

Elin Alskog och Jennie Sörensen
Vi är två serieskapare med en stor samling fanzin och böcker. Jennie gör spännande och komiska rymdäventyr. Elin tecknar bland annat ett fantasydrama med kulturkrock och en serie om hästar.

SCENPROGRAM, LÖRDAG

Lör 29 okt kl 11–18

Dagen börjar med att Scenprogrammets värd MikuMaria Gustavsson hälsar oss alla välkomna tillsammans med festivalgeneralen Yvette Gustafsson. 

Gäster och programpunkter under dagen:

 • Christina Jonsson berättar om sin bok Vätterns fasa, som utspelas i ett historiskt Hjo och vi får en smygtitt på hur Christina jobbar med sitt senaste projekt när hon livetecknar.
 • Intervju: Fantomen – Från amerikansk kolonialherre till svensk rättvisekämpe.  Robert Aman – kulturskribent, serieforskare och biträdande professor i pedagogik – har undersökt hur Fantomen blev svensk och hur seriens dialog med det omgivande samhället såg ut.
 • Häftigt drag – så funkar samtiden. Ingen sten lämnas orörd och inte ens “den fule i Streaplers” får vara ifred när Johan Wanloo utforskar samtiden och människorna i den genom sin satirserie. Han kommer också att liveteckna och svara på era frågor.
 • Fabian Göranson är skaparen av ”Hokus Pokus” – en underbar, fantasifull och färgsprakande berättelse om 9-åriga häxan Ida. 
 • En av Spaniens främsta serieskapare Alfonso Zapico är nu Sverigeaktuell med sin serie Balladen från norr. Tolkas till svenska.
 • Seriefrämjandets ordförande Stef Gaines berättar om föreningens verksamhet historiskt men framförallt om framtiden för Seriefrämjandet.
 • Vinnarna i Seriefest i Västs egen tävling med hela tolv vinnare presenteras! 

 

SCENPROGRAM, SÖNDAG 

Sön 30 okt kl 11–18

Scenprogrammets värd MikuMaria Gustavsson hälsar oss alla välkomna till dag två av scenprogrammet. Gäster och programpunkter under dagen:

 • Linn Olsson bokdebuterar med Nidur, en vikingafantasy med folksägner och magi, i mangastil. Hon kommer också liveteckna i Clip Studio Paint.
 • Max Gustafson ritar för att belysa samhällets orättvisor. Precis före valet kom boken “Vem har tid med politik?” som granskar våra makthavare och står för förnuft i förhållande till den galenskap som pågår i Rosenbad. 
 • Panel med Seriefrämjandets verksamhetsledare Caroline Lund, redaktören Mikael Sol och tecknaren Max Gustafson där vi pratar om ekonomi och hållbar produktion inom seriebranschen. 
 • Marie Tillman om sin senaste bok Familjen fågel – först är det roligt och efter intervjun vi får se henne liveteckna i Procreate.
 • My Bergström översätter den omåttligt populära serien Heartstopper. Från webbserie på Webtoons till bokutgivning där tredje svenska boken precis kommit ut och nu är den poppis även på Netflix. My berättar om översättningen till svenska.
 • Du är inte här för att ha det skönt, kontstaterar Magda Lundberg i sin senaste bok, där hennes charmiga fåglar tar upp alla konstiga och allmängiltiga tankar som finns i relationer och i det mänskliga moderna varat.
 • Festivalen avrundas med en kort intervju med festivalens projektledare Yvette Gustafsson om arbetet med årets festival.