Generic filters
Exact matches only

Pop-up-butik i Nordstan med marknad och scenprogram

29 okt 2022 – 30 okt 2022 10.00–18.00
Festival
Gratis
Nordstan, Götgatan, Göteborg

Pop-up-butik i Nordstan med marknad och scenprogram

POPUP-BUTIK I NORDSTAN

Klädpressaregatan, Nordstan, Göteborg.

Mitt emot Glitter, bredvid Teknikmagasinet.

Träffa serieskapare som säljer sina serier på plats och lyssna på intervjuer med inbjudna gäster på vår scen. 

 

SERIEMARKNAD 

Lör 29 okt och sön 30 okt kl 10–18 

I vår butik i Nordstan helgen 29–30 oktober samlar vi serietecknare och förlag som säljer sina böcker, fanzine och annan seriekonst. 

UTSTÄLLARE

Arrangörer, sponsorer och samarbetspartner

Seriefrämjandet
Prata med representanter från Seriefrämjandet och vad de har att erbjuda dig som tecknare eller serieentusiast. De har också med sig de populära serieboxarna fyllda av nostalgiska serietidningar du känner igen från din barndom till försäljning.

Svenska Tecknare och Illustratörcentrum
Vi kommer att fokusera på information för yrkesutövare om hur man bäst skriver avtal, upphovsrättslig juridik och annat viktigt som våra yrkesgrupper behöver veta för att få en tryggare arbetsmarknad.

KulturUngdom
KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland.

Förlag, organisationer och grupper

Syster Förlag
Vi ger ut serieböcker av Åsa Schagerström, Pia Koskela, Marie Tillman, Malin Skogberg Nord, Eli Gafvelin, Bitte Andersson, Emma Ahlqvist, Berit Viklund, Klara Wiksten, Åsa Grennvall, Fanny Agazzi och Tomas Zackarias Westberg.

Ordbilder media
Ordbilder publicerar ovanliga japanska och europeiska seriealbum på svenska.

Palabra förlag
Serieromaner av några av Spaniens främsta serieskapare, i svensk översättning.

Pronoia AB
The Lost Sunday – a fairy tale inspired comic book about working too much

Placenta förlag
Satir och humor

Serieskolan
Vi från Serieskolan kommer ha med oss serier av elever gjort på skolan samt årsböcker.

Superseriefamiljen
Inte bara Svenska Superserier, utan även diverse andra skapelser åstadkomna av olika superseriefamiljemedlemmar. Nordens Stjärnor, Eepej, Tekannan, Buster och tjuvarna, Doktor van Schoonbergs bestiarium och så vidare…

Enskilda kreatörer

Bertil Henry
Satirisk Vuxenseriebok: “Bland riktiga karlar och eleganta damer”(i hårda pärmar utgiven 2019..tyvärr när pandemin startade) samt några andra humorböcker jag gjort tidigare…

Jenny Hannula
SPEJS är en röjig rymdopera full av humor, action, kroppspositivitet och queera karaktärer. Träffa hackern Swagata, starka Morwen, prickskytten Ragna och pilot-PRAOn Gav när de sparkar rumpa, hamnar i kniviga sitsar, och ibland blir kära. Än så länge finns en samlingsvolym med de fyra första fansinen, samt den nyaste boken som är mer som ett “strandavsnitt” – skoj och mys innan allt brakar loss 😉

Kerstin Helenesdotter
Jag använder identifierbara figurer som är hastigt tecknade i tusch och sedan redigerade analogt, med mycket ”Tipex”. Figurerna i teckningarna befinner sig i olika miljöer som är lite oklara, i en värld som är lite trasig, ibland möts flera olika platser i en och samma bild. Jag gillar och jobba med det oväntade. På seriemarknaden säljer jag prints av teckningar.

Nelly Karlsson
Har två serier, den ena hanterar nordisk mytologi och den andra är mer krim-fantasy serie. Kommer troligtvis även ha lite julhanddukar med lite hustomte-tema på som hör ihop med min ena serie.

Istället för statusuppdateringar
Jag är serietecknare med fokus på satir, vardagsrealism och poesi. Jag jobbar mycket med färg och humor och tycker att stilrent är tråkigt. Till seriefest i väst har jag med mig mina böcker och fanzin, prints, vykort och pins.

Infidel comics
Serietidningen WAHID nr 1-3 samt posters

The crannog saga
Fantasyserier

Anthony Åslund
Konstiga serier om skelett och musik, samt lite vykort

Excess Graphix
Med studion Excess Graphix har Sebastian Ericson utforskat de bildsatta ordens kosmos. Det har skapats serier i alltifrån sci-fi/fantasy till skräck, agentthrillers och svart humor. På bordet kommer det finnas flera av ovanstående genrer. Bl.a. rymdäventyret “Gamma Chrome” och rysaren “Ciarahd”.

Minna Svensson
Mina serier är ofta självbiografiska, feministiska/politisk satir. Kommer ha med mig stickers, affischer och fanzines.

Julia Balke
Jag gör serier med tema ”Scifi i hemtjänsten”. Det första kapitlet (som jag har som zine) publicerades i galago.

Elin Alskog och Jennie Sörensen
Vi är två serieskapare med en stor samling fanzin och böcker. Jennie gör spännande och komiska rymdäventyr. Elin tecknar bland annat ett fantasydrama med kulturkrock och en serie om hästar.