Generic filters
Exact matches only

PANEL: Den svältande konstnären i gigekonomin

27 okt 2022 – 27 okt 2022 18.00–19.00
Festival
Gratis
Frölunda Kulturhus, Valthornsgatan, Västra Frölunda

PANEL: Den svältande konstnären i gigekonomin

Frölunda kulturhus

Stora salen

27 oktober kl 18–19

 

PANEL: Den svältande konstnären i gigekonomin

Vi vill bjuda in till ett samtal kring kultur och gigekonomi. Konstnärer är vana att leva på små medel, men hur många jobb behöver en konstnär ha för att hålla igång kulturen? Vi vill prata om läget för kulturarbetarna i Sverige efter riksdagsvalet i september.

Medverkande: 

Malin Granroth publicerad i Galago, Historiskan, Flamman och Ottar samt deltagit och arrangerat en rad utställningar. 2020 debuterade hon med serieromanen ”En klump i magen” som handlar om första födseln och bristerna i förlossningsvården. 

Tommy Sundvall medverkar regelbundet i tidskrifterna Brand och Det grymma svärdet. Han debuterade med På äventyr i senkapitalismen våren 2022.Till vardags arbetar Tommy Sundvall som tjänsteman inom livsmedelsindustrin, men har ett förflutet på lager, callcenter, tidningsbranschen och som svartstädare.

David Karlsson (Nätverkstan), idéhistoriker, bokförläggare och kulturskribent som vurmar för kulturen och har jobbat med kulturpolitik på lokal, nationell och internationell nivå deltar också i samtalet.

Samtalet leds av Helena Bergendahl, illustratör med uppdrag inom allt från kommunalpolitik till barnkorsord. Hon har också jobbat länge med Svenska Tecknare som arbetar för tecknares arbetsvillkor. 

Programpunkten sponsras av KulturUngdom och arrangeras av Frölunda kulturhus och Seriefest i Väst.