Generic filters
Exact matches only

Bildberättande i förändring – tecknade serier i en digital tid 

27 okt 2022 – 27 okt 2022 10.00–16.00
Festival
Gratis
Högskolan i Skövde, Högskolevägen, Skövde

Bildberättande i förändring – tecknade serier i en digital tid 

HÖGSKOLAN I SKÖVDE

När: 27 okt kl 10.00-16.00 (samling 09:30 med fika, lunch 12.00-13.00 på egen hand)
Var: Högskolan i Skövde (Högskolevägen 1)

En heldag för bibliotekarier, pedagoger, studenter och dig som är intresserad av medieöverskridande berättelser. Kom och träffa personer som utforskar berättandet genom serier, datorspel, brädspel och litteratur. Dagen görs i samarbete med Högskolan i Skövde.

Medverkande
Oskar Aspman, universitetsadjunkt i visuellt berättande vid Institutionen för konst, kultur och kommunikation, Malmö universitet. Pratar om att korsa gränserna mellan serier, film och spel.

Ellinor Richey, serietecknare och concept artist. Våren 2022 kom hennes bok ”Junkwraith”. Samtal om arbetet med boken, likheter och skillnader mellan spel och serier.

Lars Vipsjö, lektor i medier, estetik och berättande vid Institutionen för informationsteknologi vid Högskolan i Skövde, berättar om hur han engagerar sina studenter i att kombinera kulturarv med spelteknologi.

Malin Carlsson, bibliotekarie Linnéstadens bibliotek, berättar och inspirerar hur hon arbetat med seriemediet i litteratur-och läsfrämjandearbetet på biblioteket.

Dagen avslutas att vi gemensamt besöker Skövde Kulturhus och utställningen Hemåt!? – skaraborgska serieskapare. Du känner förmodligen till Bamse, Katten Nils, Mumin, Buster och 91:an. Men hur är det med Kapten Stofil, Siri, Adrian, Singel i Stan och Ångestmannen? Eller Death Piglet, Signe, 1000 ögon, Harmannen och Mallan? Dessa och många andra serier skrivs och tecknas av skapare med anknytning till Skaraborg. Vi fikar och får en visning och presentation av utställningen.

Moderatorer för dagen är Nicolas Krizan formgivare, illustratör och serieskapare, och Eva Fred litteraturkonsulent, Förvaltningen för kulturutveckling.

Anmäl dig till dagen här: Anmälan