Generic filters
Exact matches only

Scenprogram med gäster

30 okt 2021 – 30 okt 2021 11.00–17.00
Scenarrangemang
Gratis

Scenprogram med gäster

Scenprogram med gäster

kl 11 – 17 Sänds online på Seriefest i Västs Facebook-sida och YouTube-kanal. 

Facebook:https://www.facebook.com/seriefestivast

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW_9FbqT4ve5mm-4dT_O70Q

Dagens intervjuare/konferencier
Robert Wibeck är aktiv på YouTube som Yggdrasil, där han recenserar seriealbum. Med sin charmiga göteborgska kommer han att intervjua våra gäster under den här dagen.  Allting är online och live, så passa på att vara med i chatten och ställ dina frågor till våra gäster. 

11.00 – 11.10 Introduktion. Vi hälsas välkomna av Robert Wibeck som berättar om vem han är, vad Seriefest i väst är och vad som kommer att hända under dagen.

11.10 – 11.55 Daniel Thollin
Efter sin förra seriebok om självupplevd mobbing har Daniel Thollin denna gång skapat en hjärtskärande berättelse om den 11-åriga Folke som älskar serier, superhjältar och Bruce Springsteen. Han besöker Seriefest i Väst för att prata om sin nya bok Hjältedåd.

12.05 – 12.35 Förinspelad intervju (Tyto Alba och Katrin Bacher).
Tyto Alba och Katrin Bacher
Intervju med manusförfattaren Katrin Bacher och illustratören Tyto Alba i Barcelona om arbetet med serieromanen Tant Wussi. Författarna intervjuas av den svenska förläggaren Ellinor Broman(Palabra förlag) Intervjun sker på spanska med svensk text.

12.35 – 13.20 Olle Forsslöf, Peow studio.
Peow studio har alltid gått sin egen väg, och 2021 var de framme vid vägs ände. Vi pratar med en av grundarna, Olle Forsslöf, som ska berätta om deras arbete för att nå ut internationellt och hur de lyckats med Kickstarterkampanjer, blivit nominerade till bl.a. Eisner-pris men ändå lägger ned. Och är det verkligen slutet för Peow?

13.30 – 14:15 Bim Eriksson
En värld där man inte tillåts vara sjuk eller olycklig målas upp i den här boken som växte fram ur ett personligt mörker under fyra års tid. Hösten 2021 är Bim Eriksson aktuell med den tecknade dystopin Baby Blue på Galago förlag. Vi pratar om boken och om lycka, vad är det ens?

 

14.25 – 14.55 Förinspelad intervju/liveteckning med Steffi Hermes. Steffi Hermes: The little trashmaid.
Sedan 2019 har The Little Trashmaid charmat världen med sina ansträngningar för att skapa en fin värld under vattenytan som blir alltmer fylld av skräp. Webbserien publiceras på bl.a. Instagram, Webtoons, Tapas och har cirka 350 backare på Patreon. Det är en serie utan pratbubblor så vem som helst kan läsa den. Seriens skapare, Steffi Hermes gästar Seriefest i Väst genom en förinspelad intervju kombinerad med liveteckning av serien.

15.05 – 15.50 Mats Källblad: Vimmelgrind 4
Du känner igen hans serier från bl.a. Galago, Uti Vår Hage, Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, 91:an, Seriemagasinet och Svenska Serier.⁠ Han har precis kommit ut med fjärde boken i serien om Vimmelgrind, som han kommer att berätta om i en intervju som sker på plats i Göteborg.

16.00 – 16.40 Prisutdelning: Vinnarna i Seriefest i Västs kalendertävling
Vinnarna i Seriefest i Västs kalendertävling med hela 12 vinnare presenteras! I prispotten finns vinster från Clip studio Paint, Moderskeppet och Seriefrämjandet att välja mellan.
16.50 – 17.00 Dagen avslutas med Robert Wibeck och Yvette Gustafsson