Generic filters
Exact matches only

Livesändning: Croissanter & Litteratur – Norén som serie

28 okt 2021 – 28 okt 2021 10.00–11.00
Arrangemang
Gratis

Livesändning: Croissanter & Litteratur – Norén som serie

Croissanter & Litteratur är en serie frukostsamtal för alla litteraturintresserade. Denna gång möter du serieskaparen Agnes Jakobsson som berättar om sitt pågående arbete; en seriebok som baseras på Lars Noréns ospelade teaterpjäs Olycka. Samtalspartner är litteraturkritikern och författaren Mikael van Reis.
Dramatikern Lars Norén avled den 26 januari i år, men hann före sin död inleda ett samarbete med förlaget Kaunitz-Olsson och Agnes Jakobsson om att göra en serieadaption av pjäsen Olycka. Den publicerades i samlingen Dramer: Samhälle 2014, men har hittills aldrig satts upp på en teaterscen. Olycka är ett laddat kammarspel om en efterfest med ett ungt par, en främling och ett sovande barn. Seriealbumet är planerad till våren 2022.
Agnes Jakobsson är född 1991 och är utbildad på Serieskolan i Malmö. Hon debuterade 2018 med Psycho girl, Kartago förlag. Hennes serier har även publicerats i tidskrifter som Galago och Det grymma svärdet.
Mikael van Reis är författare, kritiker, litteraturvetare och mångårig medarbetare på Göteborgs-Posten och var mellan 1999 och 2005 dess kulturchef. Han doktorerade i november 1997 vid Göteborgs universitet med avhandlingen Det slutna rummet: sex kapitel om Lars Noréns författarskap 1963-1983.
Ett arrangemang i samarbete med Göteborgs Litteraturhus och Seriefrämjandets Seriefest i Väst