Generic filters
Exact matches only

Festivaldag på Göteborgs litteraturhus

24 okt 2020 – 24 okt 2020 11.00–17.00
Festival
Gratis

Festivaldag på Göteborgs litteraturhus

På Göteborgs litteraturhus i Göteborg har vi en heldags scenprogram! Det är endast 20 platser i lokalen, och därför sänder vi även programmet online på Facebook. Där kan du hänga med i kommentarsfältet och ställa frågor och delta, precis som om du var i rummet med oss!

 

Lördag 24 oktober

Seriefest i Väst: Festivaldag på Göteborgs litteraturhus. 

kl 11 – 17. OBS! Endast 20 sittplatser i lokalen.

Programmet sänds online på Seriefest i Västs facebooksida: facebook.com/seriefestivast Där kan du hänga med i kommentarsfältet och ställa frågor och delta, precis som om du var i rummet med oss! 

 

Innehåll under dagen:

Att göra en seriecirkel. 

Intervju med Uppsala seriecirkel om att göra en studiecirkel av sitt intresse. Vad gör man och hur håller man igång verksamheten? Timmy Zillén berättar om deras arbete. 

Kulturens bildningsförbund. 

Om du blir inspirerad av Uppsala seriecirkel så är Kulturens bildningsförbund de man ska kontakta! De besöker festivalen för att berätta om deras verksamhet och hur du kan göra din egen seriecirkel. 

Palabra förlag: spansk serieutgivning i Sverige

Ellinor Broman berättar om arbetet med Emilio och Glömskan, och även om det stöd från Kreativa Europa som gör att de kommer att kunna översätta och ge ut fler serieböcker från Spanien.

Max Gustafson: Homo Consumericus 

Du känner säkert igen Max Gustafsons satirteckningar från olika tidningar och utställningar m.m.. I höst är han aktuell med boken Homo Consumericus, som handlar om konsumtionssamhället och miljön. Han pratar om boken och sin nyfunna passion i väggmålningar.

Ulrika Linder: Återvinningscentralen 

Ulrikas eget arbete som renhållningstekniker är inspirationen till tecknade anekdoter med faktatexter och massvis med fotografier av udda föremål från Sveriges pryl-kyrkogård i hennes bok som kommer ut i november.

Marie Tillman: En trasig historia

Hennes serie Livscoachen har varit med i Metro, men det här är en annan historia. Med svart och träffsäker humor berättar hon om att växa upp med en gränslös förälder. 

Förinspelad intervju med Edith Hammar: Homo Line 

Homo Line tar oss över Östersjön, från Helsingfors till Stockholm och tillbaka igen. Vilken stad är bättre? Och vad gör hemlängtan med en människa? På Homo Line blundar man inte för alkisarna, gentrifieringen och blow jobs under flygbombningarna på 1940-talet.

Henri Gylander har tillsammans med Andreas Palmaer skrivit en fartfylld serieroman om Armand Duplantis väg från den egenbyggda banan fram till världsrekord i stavhopp. Henri berättar om arbetet med att skriva någon annans självbiografi som seriebok.

 

När programmet på Göteborgs litteraturhus avslutas går vi över till en liveteckningssession med Jonas Darnell, Kim W Andersson och Frida Malmgren. De gör det de gör bäst: ritar och tjôtar, som vi säger i Göteborg. Besök facebook.com/seriefestivast för att hänga med!