Generic filters
Exact matches only

Sara Granér: Ett fan och hans moster

28 feb 2020 – 19 sep 2020
Utställning
Gratis

Sara Granér: Ett fan och hans moster

Rum för serier, 28 feb–16 maj 2020
Vernissage fre 28 feb kl. 17.00–20.00
Boksläpp och samtal med Sara Granér om ”Allas lika mellangärde” lör 21 mars kl. 13.00–16.00

Sara Granér är tillbaka på Rum för serier! Granér har den senaste tiden ägnat sig åt framförallt två projekt: teaterpjäsen En idiot ibland oss och den nya boken Allas lika mellangärde. Och båda tar plats på galleriet.

Allas lika mellangärde samlar bilder i olika tekniker som skapats under rubriken Dagens ord. Boken är lika vacker som den är sorglig, och lika rolig som den är löjlig. Granérs signum gör sig tydligt: förmågan att få oss att samtidigt skratta och lida en smula.

En idiot ibland oss är Granérs teaterdebut där hon stått för idé, manus, scenografi och regi. Föreställningen visades på Malmö Dockteater i fjol och handlar om samhällets orättvisa strukturer i relation till individens personliga misslyckanden. I utställningen får vi se papier-machérobotar som Granér skapat tillsammans med Lunds universitet.

Granér är baserad i Malmö och var den allra första serietecknaren att ställas ut på Rum för serier när galleriet invigdes för fem år sedan. Galleriet firar alltså femårsjubileum genom att visa det senaste från en av vårt lands främsta bildkonstnärer och satiriker.

Sara Granér är född 1980 i Lund. Hon bokdebuterade 2008 med Det är bara lite AIDS som sedan följts av bl.a. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera och Blixt från oklar himmel. Granér har tagit emot EWK-priset och Adamsonstatyetten.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.

Se evenemanget på Facebook.