Generic filters
Exact matches only

Sanni & Jonas – Vinternatt

23 okt 2015 – 19 dec 2015
Utställning
Gratis

Sanni & Jonas – Vinternatt

Syskonen Sanni och Jonas bor i ett gammalt trähus med mamma och morfar. Det är den kallaste tiden på året med mycket snö och lite dagsljus. På dagarna bygger Sanni och Jonas snödjur och nattetid åker de till drömmarnas värld som är fylld av snödrakar, fjärilskungadömen och brandbekämpande supermammor.

Sanni & Jonas – Vinternatt är en utställning baserad på en seriebok för barn skriven av Kalle Hakkola och illustrerad av Mari Ahokoivu, publicerad på svenska av Rabén och Sjögren 2015.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets nya galleri (Friisgatan 12) i Malmö. Vernissage och invigning för galleriet hålls fredag 23 okt kl. 19.00–21.00.

Utställningen arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.

Om serieskaparna
Mari Ahokoivu (f. 1984) är en finsk serieskapare och illustratör som tecknar serier för vuxna och för barn och har publicerats i Finland och i andra länder. Hon har gått serieskola i Finland, Frankrike och Sverige och är nu ibland själv serielärare. Ahokoivu gillar att se film och spela roller derby. För tillfället bor hon i norra Finland.

Kalle Hakkola (f. 1971) är bibliotekarien som i många år har lett arbetet i Seriecentret i Helsingfors. Hakkola har jobbat med serier i olika roller och organiserat festivaler, redigerat böcker, koordinerat utställningar och skrivit artiklar i ämnet serier. De senaste åren har han fokuserat på barnserier.