Generic filters
Exact matches only

Joakim Pirinen – Sand, socker och gas

27 apr 2017 – 16 sep 2017
Utställning
Gratis

Joakim Pirinen – Sand, socker och gas

Joakim Pirinen är en av Sveriges mest kända och mest hyllade serieskapare. Han debuterade med Välkommen till sandlådan 1983 och fick ett brakgenombrott med Socker-Conny 1985, som följdes av Gas 1987. Pirinens verk utmärks av absurditet, nattsvart humor och en mästerlig, mörk och krypande teckningskonst som är svår att värja sig mot.

I över trettio år har Joakim Pirinen satt sin prägel på det svenska serielandskapet. Han lämnar ett lika egensinnigt som omisskännligt avtryck i varje läsares sinne. Han har utkommit med ett tiotal serieböcker och har deltagit i otaliga konstutställningar. Han har bland annat varit utställd vid Moderna Museet i Stockholm och finns representerad vid Göteborgs Konstmuseum och Nationalmuseum. Hans senaste bok är Att misslyckas som människa från 2016.

Joakim Pirinen föddes 1961 och växte upp på Lidingö utanför Stockholm. Förutom serieskapare är han bildkonstnär, illustratör, författare och dramatiker. Han har bland annat skrivit pjäsen Familjen Bra som spelats sedan 1986. Pirinen har vunnit en rad priser, däribland Adamsson, Urhunden och Konstakademins stora pris.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.