Generic filters
Exact matches only

Hundra procent Liv – serier och teckningar av Liv Strömquist

21 apr 2016 – 6 jul 2016
Utställning
Gratis

Hundra procent Liv – serier och teckningar av Liv Strömquist

Liv Strömquist har träffat rakt in i den svenska folksjälen med sin egensinniga, skarpa och smarta samhällssatir. Hennes serier handlar om allt ifrån mens till prins Charles, och kombinerar psykologi och sociologisk teori med skvallerpress. Det fullkomligen älskas av gemene hen!

Strömquists produktion rör sig över många konstformer. Sedan debuten Hundra procent fett (2005) har hon utkommit med sex serieböcker. Bland dessa finns även de hyllade Prins Charles känsla (2010) och Kunskapens frukt (2014). Liv har varit programledare och medverkande i radioprogram och hennes insats som sommarpratare 2013 inspirerade folk över hela landet. Hennes verk har också legat till grund för teateruppsättningar, och i år medverkar hon i teveprogrammet Liv och Horace i Europa tillsammans med Horace Engdahl.

Liv Strömquist föddes 1978 i Lund och är utbildad vid bland annat Serieskolan i Malmö. Hon har belönats med en rad priser och utmärkelser, häribland DN:s kulturpris och Adamsonstatyetten. Verken i utställningen består av serieoriginal och teckningar från hela hennes karriär.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.