Generic filters
Exact matches only
Handbok för superhjältar

Handbok för superhjältar

16 feb 2019 – 18 maj 2019
Utställning
Gratis
Rum för serier, Friisgatan 12, Malmö

Handbok för superhjältar

Handbok för superhjältar är en hejdundrande succé och de flesta barn mellan fyra och tio år vet precis vad böckerna handlar om! För oss som inte upptäckt dem ännu, är de skrivna och illustrerade av Elias och Agnes Våhlund, och handlar om Lisa som blir superhjälten Röda masken. Vi får följa Lisas rafflande resa från när hon hittar en viss handbok på biblioteket till att hon blir en superhjälte, men också när hon skaffar sig fiender som hon förstås måste besegra!

Handbok för superhjältar består av fyra delar som kom ut i tät följd mellan våren 2017 och vintern 2018. Delarna heter i tur och ordning Handboken, Röda masken, Ensam och Vargen kommer. Utställningen presenterar bilder från böckerna men även bilder, sekvenser och karaktärer som inte finns med i böckerna. Det ges också en unik inblick i hur böckerna skapas – från text och hela vägen till illustration.

Agnes Våhlund är född 1985 och var grafisk formgivare och fotoredigerare innan hon bestämde sig för att bli illustratör på heltid. Elias Våhlund är född 1973 och är regissör, manusförfattare, stuntman, lärare, skivbolagsdirektör och barnboksförfattare. Den första delen i serien har vunnit pris för Årets barndeckare 2018.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.