Generic filters
Exact matches only

Hälge – skogens konung kommer till stan!

15 jun 2017 – 14 okt 2017
Utställning
Gratis

Hälge – skogens konung kommer till stan!

Sverige är känt för älgar. Och Hälge är utan tvekan vår mest kända – och älskade – älg! Till sinnelaget är Hälge en aning melankolisk, men kvicktänkt som tusan när det handlar om att undvika jägaren Edwin, jakthunden Blixten och den vapentokige Uffe! Livet i skogen kring byn Avliden är inte alltid så lätt …

Serien Hälge skapades av Lars Mortimer 1991 och började sin bana i serietidningen Åsa-Nisse. Men läsarna ville se mer, och nio år senare utkom det första numret av den egna tidningen Hälge. Sedan starten har serien visat hur Hälge med finurlighet och en hel del tur lyckats överleva älgsäsongen, år efter år. Något han gärna retar Edwin för när säsongen väl är över.

Lars Mortimer gick bort i slutet av 2014. Innan dess hade han lärt upp den yngre tecknaren Alan Kamieniarczyk, som till glädje för alla fans tagit över stafettpinnen och ser till att Hälge fortsätter sina äventyr. Alan är känd i seriebranschen och har tecknat klassiska figurer som Pettson & Findus och 91:an.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet i samarbete med Egmont Publishing och med stöd av Malmö stad.