Generic filters
Exact matches only

Den svarta jorden – skräckserier av Lars Krantz

4 feb 2016 – 9 apr 2016
Utställning
Gratis

Den svarta jorden – skräckserier av Lars Krantz

Lars Krantz är den svenska skräckens obestridde mästare. Med en säker penna tecknar han mörka och djupt obehagliga berättelser som ger en helt annan syn på verkligheten. Hans konst är lika fascinerande som den är avgrundsdjup.

Krantz har flera serieböcker bakom sig. Här finns Dödvatten (2009), En hjälpande hand (2010), Att bygga en gud (2015) och sviten Den svarta jorden (2014/2015). Den svarta jorden är det mest ambitiösa verket hittills, och utspelar sig i ett alternativt Falköping där märkliga och groteska figurer rör sig. Serien utmärks av Krantz egensinniga svarta humor och skickliga teckningskonst.

Verken i utställningen består av serieoriginal och teckningar. Många är publicerade i böcker och tidningar men vissa visas nu för allra första gången.

Lars Krantz är född 1979 i Falköping och är utbildad vid KV Konstskola och Serieskolan i Malmö. Utöver böckerna har hans serier publicerats i tidningar som Galago och Fantomen. Han är även verksam som illustratör för bland annat noveller och spel.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets nya galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.