Generic filters
Exact matches only

Blödande stjärnor – Kim W. Anderssons Love Hurts, Alena och Astrid

28 okt 2016 – 25 feb 2017
Utställning
Gratis

Blödande stjärnor – Kim W. Anderssons Love Hurts, Alena och Astrid

Kim W. Andersson har med sina stilsäkra skräckromantiska serier fängslat läsare i såväl Sverige som USA. Genom att blanda influenser från Amerika med skandinaviskt mörker, och dessutom slänga in en stor dos humor, har han karvat ut en egen nisch i hjärtat av den svenska seriekulturen.

Hans mest kända verk är Love Hurts som bland annat publicerats i tidningarna Nemi och Utopi samt två samlingsalbum (2009 och 2014). Spinoffserien Alena (2012) bearbetades även till en långfilm som gick upp på bioduken i Sverige hösten 2016. Kims senaste serie Astrid – Vulkanmånens kult är en Space Fantasy, som han själv beskriver den, som utkommer i både Sverige och USA i november 2016.

Kim W. Andersson föddes 1979 i Staffanstorp och är utbildad vid bland annat Serieskolan i Malmö. Han lämnade en framgångsrik karriär inom reklambranschen för att ägna sig helt åt sitt drömyrke – serietecknare. Verken i utställningen består av serieoriginal och reproduktioner från Love Hurts, Alena och Astrid.

Utställningen visas i Rum för serier, Seriefrämjandets galleri i Malmö, och arrangeras av Seriefrämjandet med stöd av Malmö stad.