Generic filters
Exact matches only

Vuxenseriefestivalen AltCom 2010 i Malmö, 3–14 november

AltCom 2010 är den första vuxenseriefestival som anordnas i seriestaden Malmö. Festivalens evenemang äger rum under perioden 3–14 november med utställningar, filmprogram på Panora och seriemässa på Form/Design Center.

FÖRSTA VECKAN: 3–7 november 2010

SEX & KRIG
Temat för AltCom 2010 är sex och krig, två ämnen som normalt sett inte behandlas i särskilt stor utsträckning i Sverige, men som ändå finns i bakgrunden hela tiden i våra dagliga liv. Inte minst nu är det aktuellt när krig och Sveriges neutralitet diskuteras i den allmänna debatten. Även sex är ständigt aktuellt och det har på senare tid kommit en del svenska sexserier. AltCom 2010 har med temat på årets festival inspirerat serietecknare att göra serier som på ett seriöst sätt tar upp dessa ämnen. Under hela festivalen delas därför en seriebok ut gratis, med svenska och internationella serieskapares tolkningar av festivalens tema.

UTSTÄLLNINGAR
Festivalen inleds med vernissage för Seriefrämjandets omdebatterade utställning “MUS MOUSE MAUS”, på Malmö Stadsbibliotek, onsdagen den 3 november kl. 17–19, följd dagen efter av utställningen “Swedish Comic Sin”, som visar erotiska serier ur antologin med samma namn, på Makeriet, Möllevångsgatan 37, torsdagen den 4 november kl. 17–20. Fredagen den 5 november startar filmhelgen på Panora, S:t Gertrudsgatan 4, med vernissage för skräckupplevelseutställningen Wormgod: ZOMBIES, kl. 18–22.30.

FILMHELGEN
Seriefrämjandet och Folkets Bio visar under helgen den 5–7 november ett filmprogram som följer festivalens tema. Urvalet sträcker sig från den klassiska japanska animerade “Barefoot Gen” om atombombningen av Hiroshima till dokumentärer om asylsökande i Frankrike och vidare till den MTV-producerade “Æon Flux” och en samling kortfilmer från det internationella undergroundseriekollektivet Le Dernier Cri. Även nyare filmer visas, som danska “Princess”, svenska “Metropia” och de japanska filmerna “The Sky Crawlers” samt “Man-Eater Mountain” som här får sin Sverigepremiär.

GRATIS INTRÄDE!
Alla utställningar och hela filmprogrammet är gratis!

På webbplatsen www.altcomfestival.net under ‘Pressmaterial’ finns en längre version av denna text samt högupplösta bilder. Ladda ner PDF med program för datum och tider för hela festivalen.

Kontakt Mattias Elftorp (projektledare) via email: altcomfestival@gmail.com

AltCom 2010 genomförs av Seriefrämjandet och diverse samarbetspartners med stöd av Malmö Kulturstöd, Nordisk Kulturfond och Kulturrådet. Mer information finns att hämta på festivalens webbplats: “www.altcomfestival.net”:http://www.altcomfestival.net/