Sök...
Generic filters
Exact matches only

Nyheter från februari 2020

Riso-workshop på Malmö universitet för yrkesverksamma serieskapare

Gunnar Krantz och Malmö universitet bjuder in till en workshop i risografiskt tryck. Risografiskt tryck är en spännande och lättillgänglig tryckteknik, som gör det möjligt att framställa konstnärligt intressanta trycksaker i stora upplagor. Den introducerande workshopen börjar den 19 februari och är gratis.

Anmälan görs till Gunnar Krantz via mail. Skicka med en kort presentation av din verksamhet och en motivering till varför du vill lära dig risograftekniken. Bifoga även tre portofoliobilder. Antalet platser är begränsat till 10.

Mer information hittar du här.

Seriefrämjandet på Spraak!

Seriefrämjandet har under flera år varit deltagare i Spraak. En heldag i kulturens tecken med fokus på Skapande skola. Den 29 januari kommer vi finnas på Malmö Live hela dagen och prata med lärare och elever om att använda tecknade serier i undervisningen.

Årsmöte för SeF Skåne och föredrag om årets kulturtidskrift 2019

Gör din röst hörd på årsmötet för Seriefrämjandet Skåne och hör samtidigt Bild & Bubblas chefredaktör Fredrik Strömberg berätta om tidskriftens spännande väg fram till utmärkelsen »Årets kulturtidskrift«.

Plats: Rum för serier, Friisgatan 12, Malmö

Att hitta ut internationellt.

Vi har bjudit in IRO som ska hålla i ett föredrag om hur de kan hjälpa kulturaktörer att nå ut internationellt.
International Resource Office (IRO) har till syfte att stötta skånska kulturaktörer i sina internationaliseringsprocesser. De erbjuder bland annat konsultationer, workshops/info sessions, feedback på ansökningar och matchning för internationella partnerskap. IRO finansieras av Region Skåne och servicen är därför kostnadsfri.
IRO drivs av Trans Europe Halles som är ett nätverk av europeiska fristående kulturhus. Trans Europe Halles har coordination office i Lund och är det enda europeiska kulturnätverket som är baserat i norden.
Föredraget hålls på Rum för serier, Friisgatan 12, den 5 december kl. 18
Välkomna!

Sofia Falkenhem – Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem

Sofia Falkenhem är illustratör och serietecknare med bland andra böckerna om Kalle Skavank och Dilsa på meritlistan. I höst är hon, tillsammans med Mats Strandberg, aktuell med en alldeles sann julsaga om vänskap, hemlängtan och om att lära sig skilja sagor från sanning.

Arr: Rabén & Sjögren

Arild Midthun och Kalle Anka

Den klassiska deckargåtan från Kalle Anka & C:o har fått ett nytt format och en ny detektiv. Utrustad med förstoringsglas och ett ohämmat självförtroende tar sig Kalle Anka an spännande deckarfall i en ny seriebok. Kalle Anka-skaparen, Arild Midthun, visar hur berättelserna växer fram

Arr: Egmont

Den tecknade serierevolutionen

Den svenska tecknade serierevolutionen skriver just nu nästa kapitel. Moa Romanova och Agnes Jakobsson har skapat något nytt och oväntad i både form och innehåll i sina relationsskildringar. De samtalar här om hur de har arbetat och utvecklat serieformen.

Arr: Kartago

Under tiden och Saker vi skapar

Pelle Forshed har med ”Under tiden” skapat en av de mest intressanta och spännande serieromanerna på många år. På samma gång en nära relationsskildring som en dramatisk spänningsroman. Axel Breschensbauer presenterar sin nyskapande bok ”Saker vi skapar” om design och nyfikenhet, om människans kreativitet och längtan att hela tiden skapa något nytt.

Arr: Kartago

Transformerslegenden Simon Furman

Simon slog igenom som författare under 80-talet när skrev den brittiska transformerstidningen för Marvel UK, vilken nådde försäljningssiffror på 200.000 exemplar i veckan. Under denna tid skapade han även Death’s Head. Han har även skrivit serier för Marvel US, Dreamwave och IDW. Simon är i Sverige för att signera den nya Transformersboken ”Jakten på Matrixen”.

Arr: Ades media

Seriernas digitala kulturarv

Svenskt Seriearkiv startar nu upp projekt Digitalt Seriearkiv – insamling av digitalt material från serieskapare och förlag. Jakob Hallin och Thomas Storn från Svenskt Seriearkiv berättar mer om bevarandet av det digitala seriehistoriska kulturarvet.

Arr: Svenskt seriearkiv

Vi skapar serier 2019

Seriefrämjandet visar upp sin nya satsning för att främja serier med katalogen ”Vi skapar serier 2019”.

Arr: Seriefrämjandet

Vi skapar serier – seriekatalog

Just nu håller vi på att producera en katalog som presenterar yrkesaktiva medlemmar. Katalogen kommer att delas ut till förlag, tidskrifter och andra som kan vara intresserade av att anlita serieskapare för olika uppdrag. Det är gratis för medlemmar att vara med, och katalogen är planerad att utkomma hösten 2019.

För mer information och för att se en dummy på katalogen, klicka här.