Generic filters
Exact matches only

Nyheter från december 2022

Serieskolans julmarknad

”Äntligen är det dags för Serieskolans årliga julmarknad!

Träffa framtidens seriestjärnor, köp exklusiva handgjorda fanzine, prints och annat fint!

Det här är även det enda tillfället att inhandla serieskolans kalender för 2023 – den perfekta julklappen.

 

ENGLISH:

It’s finally time for Serieskolan’s yearly Christmas markes!

Meet the comic artists of the future and buy exclusive, handmade fanzines, prints and other merch!

This will also be the only opportunity to snag yourself a copy of our collaborative 2023 calendar – the perfect christmas gift.”

Smygsläpp för Karolina Bångs Himlastormande!

Karolina Bång (Handboken, Alternativet, Cowgirls) kommer ÄNTLIGEN med efterlängtad ny bok! Himlastormande är en kärlekshistoria och ett känslosprakande balkongdrama som utspelar sig mellan hopp och förtvivlan, rätt och fel, och ofta i en hall.
Officiell release är 6 Maj, men vi på Rum för Serier bjuder på ett exklusivt smygsläpp med både signering och högläsning! Program:
18-18:30 mingel
18:30-18:45 kort intervju
18:45-19 högläsning
19-stängning signering

Joe Kessler i Malmö

Brittiske konstnären och serietecknaren Joe Kessler är i Malmö som del av IASPIS Residensen. Samtidigt släpps hans nya bok ”Måsvarelsen” på svenska från Lystring Förlag, vilket vi firar med en officiell release på Rum för Serier i Malmö! Läs mer om boksläppet på eventsidan.

I samband med Joe Kesslers Iaspis-residens på Malmö universitet, erbjuder Mau Comics Hub en masterclass i risografiskt tryck. Masterclassen äger rum i slutet av augusti och riktar sig till yrkesverksamma serietecknare.  Föranmälan krävs – Obs! Begränsat antal platser.
Det kommer att vara möjligt att lämna intresseanmälan på bokreleasen vi nämner ovan. Ansökan för medverkan på masterclassen annonseras därefter via Seriefrämjandet och Mau Comics Hub. För mer info, kontakta Gunnar Krantz (gunnar.krantz@mau.se).

 

Joe Kessler ”Måsvarrelsen” – boksläpp

Brittiske konstnären och serietecknaren Joe Kessler är i Malmö som del av IASPIS Residensen. Samtidigt släpps hans nya bok ”Måsvarelsen” på svenska från Lystring Förlag, vilket vi firar med en officiell release på Rum för Serier i Malmö!
Kvällen bjuder på en intervju med Kessler (moderator annonseras inom kort), samt boksignering. Är du yrkesverksam serietecknare får du dessutom första tjing på att skriva upp dig på en unik risoprintworkshop med Kessler (begränsat antal platser) i samarbete med Malmö Universitet.
Signeringsturnén drar sedan vidare till Göteborg och Stockholm.

”Bacon & Ägg – fukt, frukt och frihet” signering med Patrik Norrman

Serieveteranen Patrik Norrman har via kickstarter gjort en helt ny bok med seriefigurerna Bacon & Ägg, vilket firas med en signeringsturné! Lördag den 2 april kommer han till Rum för Serier i Malmö. Du kan ta som kickstarterbackare ta med din bok och få signerad, eller köpa ett begränsat antal på plats. Eller bara titta förbi på lite gött seriesnack!

Jan Romare – underbarnet som blev ambassadör och serieskapare

Janne Lundström berättar om och visar bilder från Jan Romares verk. Bland de mest kända serierna kan nämnas Pyton, Himlens änglar, Slim Smart och Råttan Robert. Men ni kommer att få lära er om många fler under denna intressanta kväll!

Facebookevenemang finns som vanligt i kolumnen till vänster.

Lasse Åberg på Rum för serier!

Vi inleder våren på vårt galleri Rum för serier med en stor utställning med folkkäre Lasse Åberg! Spara datumet och unna dig en sällskapsresa till Malmö för vernissage den 3 mars klockan 17 – 20.

Läs mer på evenemangssidan.


COMIX – Serieoriginal och Serieinfluerad konst

Året på Seriefrämjandets galleri Rum för Serier invigs av folkkäre Lasse Åberg. I utställningen Comix – serieoriginal och serieinfluerad konst visar vi både originalverk och rariteter ur samlingarna från Åbergs Museum. Utställningen pågår mellan 3 mars – 21 maj, och Lasse är själv på plats för vernissagen den 3 mars kl. 17 – 20.

Lasse Åberg (f.1940) behöver knappast en introduktion. Han är konstnär, filmskapare och serieentusiast som underhållit svenska folket under ett karriärspann på nästan 50 år. Åberg är även ledamot i Svenska Serieakademin.

Serieskolans julmarknad!

Seriefrämjandet och Rum för Serier återupplivar Serieskolan i Malmös populära julmarknad! Passa på att julhandla av framtidens serietecknarstjärnor! Evenemang med all information hittar du här. 


Vill du besöka fler julmarknader i samma veva? Kolla in www.julmarknad.nu för se fler nära dig!

Serieskolans julmarknad på Rum för Serier!

Äntligen juletider!

Seriefrämjandet och Rum för Serier blåser därför liv i den alltid populära julmarknaden, med deltagare från Serieskolan i Malmö. Ta chansen att fynda bland fanzine, prints och antologier från framtidens serietecknarstjärnor! Det bjuds även på glögg och pepparkakor.
Varmt välkomna!


Vill du besöka fler julmarknader i samma veva? Kolla in www.julmarknad.nu för se fler nära dig!

Vintern på Rum för Serier

Vintern rullar sakta men säkert in och med de släppta restriktionerna kör vi igång med aktiviteter på vårt malmögalleri Rum för Serier igen. Till exempel blir det signeringar med aktuella serieböcker, luciafirande och ett återuppväckande av Serieskolans traditionella julmarknad!

Besök vår verksamhetssida för Rum för Serier för att hålla dig uppdaterad på alla vinterns evenemang och nyheter. Hoppas vi ses!

Luciafirande med Seriefrämjandet Skåne

Lokalföreningen Seriefrämjandet Skåne bjuder in till sin traditionella luciafika! Evenemanget är öppet både för medlemmar och nyfikna serieentusiaster.

Det kommer att bjudas på glögg, lussekatter och quiz, men ta gärna med något eget att bjuda på. Innan firandet kommer det att hållas en tyst minut för vår bortgångne medlem Claes Reimerthi och alla som vill får gärna ta med något minne de har från Claes. Varmt välkomna!