Generic filters
Exact matches only

Masterclass: Ställ ut dina serier! – med Sara Granér och Yvette Gustafsson

Sara Granér

Sara Granér i masterclass om att ställa ut serier. Fotograf: Julia Lindemalm

När: Söndagen 8 september kl. 11.00–17.00 (med paus för lunch)
Plats: Göteborgs Bildverkstad, Klippan 6, Göteborg
Max antal deltagare: 8

Fördjupa dig i det speciella området att utveckla dina serier till temat för en utställning! Vad kan du göra mer än att skriva ut dina serier och sätta upp på väggen? Hur kan du jobba med olika material för att göra en riktigt intressant utställning som är unik i sitt uttryck och som lockar besökare till en upplevelse som lyfter ur seriesidorna? Under en dag får du tillsammans med deltagare och handledare utforska och forma idéer om hur dina serier skulle kunna ta form i en utställning. Du kommer få öva dig i att presentera dig själv och dina projekt, få handledning i vad du skulle kunna göra med din egen konst, och bolla idéer du har med gruppen.

Masterclassen leds av Yvette Gustafsson från Seriefrämjandet, som berättar om föreningens arbete för att främja serier och sina egna erfarenheter från att jobba med serier i olika former.

Gästföreläsare under dagen är Sara Granér, som serieläsare känner igen som serieskapare och satiriker, med böcker som All I want is planekonomi och Den sjunde vännen. Hennes skapande har också tagit form i broderier, skulpturer, teaterföreställningar och performance och mycket mer. Sara kommer berätta om sina erfarenheter och utveckling från tryckt bok till levande konst.

Praktiskt

Vegetarisk lunchpizza bjuds. Det går även att ta med egen mat och värma.
Kaffe/te och fika kommer att finnas. Ange eventuella allergier/matpreferenser när du anmäler intresse.
Övrig tillgänglighetsinfo: Träffarna hålls en trappa upp i en byggnad från 1700 -talet. Det finns ingen hiss. Det händer att husdjur vistas i lokalen.

Kostnad

Masterclassen är gratis. För att vara med krävs dock medlemskap i Seriefrämjandet.
(Psst! Är du 18-30 år, bor i Västra Götaland och väljs ut för deltagande i masterclassen? Då täcker KulturUngdom kostnaden för ett års medlemskap om du inte redan är medlem. Du kan även få ersättning för kollektivtrafikresa från din bostadsort.)

Ansökan

Du ansöker med 3 bilder av dina egna verk, gärna serier.
Ansök senast söndagen 1 sept via https://forms.office.com/e/GEGwkEPfRD
Vilka som erbjuds plats meddelas 3 sept

Masterclassen arrangeras av Seriefrämjandet i samarbete med KulturUngdom och med stöd från Västra Götalandsregionen.

Om Göteborgs Bildverkstad

Göteborgs Bildverkstad är en förening, kreativ plattform och teknikstark arbetsplats för olika former av bildskapande och bildproduktion. Medlemmarna är konstnärer, fotografer, filmare, illustratörer, serietecknare, animatörer, formgivare, arkitekter, bokförlag, kulturproducenter och gallerier. Verkstan är öppen för medlemmarna dygnet runt, året om och dessa nyttjar utrustningen kostnadsfritt.

Om KulturUngdom

KulturUngdom är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland, bland annat via kulturstödet K-pengar.