Generic filters
Exact matches only

24 hour comics day i Åmål

Mellanbron i Åmål med Vågmästaregården i bakgrunden

Mellanbron i Åmål med Vågmästaregården i bakgrunden. Att: TTKK, Public domain, via Wikimedia Commons

Vad är en 24-timmarsserie?

24-timmarsserie“24 Hour Comic” på engelska. Ursprungligen en idé av Scott McCloud som en kreativ utmaning för sig själv, och kollegan Steve Bissette. Idén går i huvudsak ut på att, utan egentliga förberedelser fullfölja en serie på 24 sidor (manusskissertuschning etc.) från det att man börjat teckna. På svenska har även uttrycket maratonteckning använts.

Källa: Seriewikin: https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/24-timmarsserie


Testa utmaningen att rita en 24-timmarsserie (24 sidor på 24 timmar), men utan att också behöva tänka på att laga mat till sig själv och andra livssaker. 

4-6 oktober samlas vi i Åmål för att anta 24-timmarsserie-utmaningen. Där träffar vi Victor från Bokdagar i Dalsland som guidar oss runt i Åmål på en stadsvandring och vi får veta mer om deras verksamhet kring Nordiska litteraturhuset. Vi äter en god och stadig middag och förbereder oss mentalt för utmaningen 24-timmarsserie och får en god natts sömn på Best Western i centrala Åmål.

Morgonen därpå, den 5 oktober ser vi till att få i oss en god hotellfrukost för att sedan röra oss bort till Nordiska litteraturhuset för att göra utmaningen. Där kommer finnas kaffe och snacks tillgängligt och vi serveras lunch och middag där. Man får disponera sin tid som man vill, men vi finns där för att ni ska kunna göra utmaningen utan distraktioner. 

På förmiddagen den 6 oktober går slutsignalen för utmaningen. Då har vi möjlighet att äta frukost på hotellet och kanske sova några timmar för att ta igen sig. Helgen avslutas med långlunch där vi också går igenom de producerade serierna innan resan går hem igen. 

24 hour comics day i Åmål arrangeras av Seriefrämjandet i samarbete med Bokdagar i Dalsland, med stöd av Västra Götalandsregionen.

Kostnader och material

Deltagaravgift: 4100:- inkl. moms, betalas via faktura. Medlemmar i Seriefrämjandet får 50% rabatt på deltagaravgiften för den här resan. Du behöver vara medlem när du bokar resan för att få rabatten. Här blir du medlem.

Kostnaden inkluderar boende, alla mål mat, stadsvandring och lokaler.

Antal platser:

Material: Du som deltar tar med din egen utrustning, både pennor och papper. Man får använda vilket material man vill, man kan också teckna digitalt.

Resa till och från Åmål

Resa till och från Åmål tillkommer och den ansvarar du själv för att boka. OBS! Att köra bil utan att ha sovit ordentligt är förenat med livsfara, så vi rekommenderar starkt att åka tåg/kollektivtrafik till och från Åmål.

Anmälan

Anmälan sker via det här formuläret. Endast 8 platser finns, och det är först till kvarn som gäller. Övriga som anmäler sig blir reserver ifall någon vill överge sin plats. I övrigt är anmälan bindande, och vill man överge sin plats finns inga garantier för att platsen kan ersättas av någon annan.

Boende

Rummen är dubbelrum med två separata sängar. Önskar man ett enkelrum för sig själv tillkommer en kostnad(på förfrågan).

Ålder

Du som deltar behöver vara över 18 år.

F.A.Q.

Varför kostar det att vara med?

Som vilket läger eller kollo som helst så kostar det att bo och äta och ta del av fler aktiviteter kring resan till Åmål. Vi vill att det blir en upplevelse för er som är med, och ni som är medlemmar får 50% rabatt på priset. Kanske kommer du hem med din nästa serieroman i bagaget.

Vad händer med min serie efteråt?

Det bestämmer du själv! Vi kommer gå igenom dem på plats men inte kräva av någon publiceringsrätt. Många tecknare har sedan använt materialet till att renrita eller utveckla sin 24-timmarsserie.

Tänk om jag inte blir klar?! 🙁

Gör ditt bästa, du tävlar bara mot dig själv och tanken är att du ska hitta genvägar i ditt egna skapande. Om dina sista sidor blir streckgubbar kanske du kan använda dig av det berättarmässigt? Nöden är idéens moder!