Generic filters
Exact matches only

Utgivna serieböcker efter årtal

Visste du att Bild & Bubbla fortlöpande indexerar alla nya svenska serieböcker och album? Tillsammans med Urhundenprisets utgivningslistor kan Seriefrämjandet ge dig översikten du inte visste att du saknade.

Kanske har du sett nyutkomna böcker fladdra förbi i nyhetsflödet på Bild & Bubblas hemsida, men få känner till omfattningen av vår indexering. Historiskt sett har vi i samband med recensionsverksamheten lagt upp omslag och grundläggande uppgifter om de album som våra skribenter fällt omdömen om. Men sedan 2009 har vi fortlöpande registrerat alla nyutgivna svenska serieböcker och album, oavsett om vi recenserat dem eller inte. Detta har skett genom smidiga automatiserade processer från olika öppna källor och en stor insats från Jakob Hallin med flera.

En publikations sida innehåller normalt uppgifter om titel, upphovsmän, omfång, format, synopsis och en länk till en eventuell B&B-recension. Serieböckerna finns sorterade på såväl utgivningsår som utgivningsmånad – så sätt igång och botanisera!

Men självklart är det svårt att vara heltäckande, särskilt som automatiseringen tillfälligt gått i stå under 2014 på grund av yttre omständigheter. Därför är vi också stolta och tacksamma över det arbete som Urhundenjuryns sekreterare Ola Hammarlund gör med att varje år sammanställa Sveriges mest kompletta lista över föregående års inhemska serieutgivning. Gå till Urhunden.se och öppna menyn Albumlistor, så hittar du uppgifter ända tillbaka till 1996.