Generic filters
Exact matches only

Tusen Serier – böcker

Nu har de första böckerna kommit i Tusen Serier, projektet som ska rita om kartan över seriesverige! Tusen Serier öppnar upp den svenska seriekulturen och gör den lite mindre »svensk« genom serieworkshops, utställningar och bokutgivning där vi lyfter fram serieskapare med utländsk bakgrund. Alldeles för länge har den svenska seriekulturen varit etniskt likriktad. Tusen Serier är här för att ändra på den saken!

Tusen Serier kommer att ge ut ett antal serieböcker under de kommande åren. Det sammanhållande temat är “Migration” som tecknarna kommer att tolka (eller välja att låta bli). Serierna varierar, från science fiction till socialrealism till konstserier, och de kommer att vara på minst två språk (svenska + författarens hemspråk).

Böckerna ges ut av Seriefrämjandet och distribueras även genom Apart förlag (som bland annat ger ut “The Walking Dead” på svenska), med stöd av Kulturrådet.

Tusen Serier är alltid öppet för fler serietecknare, förlag och konstnärer att samarbeta med för att föra fram tusen nya serieberättelser. Du behöver inte ha invandrarbakgrund för att vara med, men framförallt: Du behöver inte ha svensk bakgrund!

»Destruktörerna«

av Marco Leal

De jättelika Destruktörerna kommer från framtiden för att förgöra vår historia och nutid, och bara David Lincen vet om det. Science fiction möter urgammal och ny mytologi i en resa genom filosofi och politik som du aldrig sett förr.

Tänk dig en blandning mellan Alejandro Jodorowsky, Moebius och Geoff Darrow så närma du dig vad du kan vänta dig av denna bok som är en illustrerad berättelse snarare än en regelrätt seriebok.

Språk: svenska, chilenska och engelska.

Beställ boken i serieaffären.

»Fem papperslösa kvinnors historier«

av Amalia Alvarez

Fem serier baserade på intervjuer med kvinnor som lever som papperslösa i Sverige. Berättelser om utsatthet, styrka och en dold verklighet.

Språk: spanska, svenska, engelska

Beställ boken i serieaffären.

»Kroppen rör på sej«

av Mauritz Tistelö & Aida Ghardagian

Konstbok/betraktelse om hur vi stympar och kontrollerar våra kroppar och rörelser i oss själva och i offentliga rummet. Varje rörelse kan vara ett sabotage, en spricka, en början till befrielse. Utgiven i samarbete med Scenen Atalante.

Språk: svenska

Beställ boken i serieaffären.