Generic filters
Exact matches only

Stora Läsarpriset 2013

Läsarna har röstat! Seriefrämjandet och Tusen Seriers bok Fem papperslösa kvinnors historier av Amalia Alvarez tilldelas Stora Läsarpriset i kategorin för årets tecknade serie. Prisutdelningen sker i Stockholm den 27 mars.

Bokcirklar.se utdelar för sjätte året i rad läsarnas eget pris och för 2013 går priset för bästa tecknade serie till Amalia Alvarez seriebok som skildrar fem kvinnors liv som papperslösa i Sverige. Prisutdelningen hålls torsdag 27 mars kl. 18.00 i Rotundan i Stockholms stadsbibliotek.

Stora Läsarpriset delas ut sedan 2008 av Bokcirklar.se, som är en virtuell mötesplats för läsare som drivs av landets läns- och regionbibliotek. Priset utdelas i fem kategorier: årets roman, årets barn- och ungdomsbok, årets debut, årets diktsamling samt årets tecknade serie.

Seriefrämjandets projekt Tusen Serier startades 2011 och syftar till att öppna upp den svenska seriekulturen för människor som annan etnisk bakgrund än svensk. I projektet ingår workshops för barn och unga, utställningar och serieböcker. Det har hittills utkommit fem serieböcker, inklusive Fem papperslösa kvinnors historier.

Projektet leds av Mattias Elftorp och Amanda Casanellas.