Generic filters
Exact matches only

Stockholms internationella seriefestival 2015

Stockholms internationella seriefestival [SIS] arrangeras för sjuttonde gången helgen 9–10 maj 2015 (plus förarrangemang) av Serieteket med vänner.

Marknadsdelen öppen 11-17 lördag-söndag.

I år fokuserar festivalen på yttrandefrihet, den franskspråkiga seriescenen och Hong Kongs grafiska värld. Det kommer svenska och internationella gäster som David B. från Frankrike, Stella So från Hong Kong och nästan hela den svenska seriescenen finns på plats. Förlag, föreningar och serieskapare – bland andra Lina Neidestam (Zelda), Ellen Ekman (Lilla Berlin), Stefan Thungren och Pelle Forshed (Stockholmsnatt) och många fler. Som vanligt blir det stor seriemarknad, scensamtal, seminarier, utställningar, filmvisningar, workshops och sammankomster i Kulturhuset Stadsteatern med omnejd.

En nyhet för i år är syskonfestivalen Unga Seriefestivalen med programpunkter kring barn- och ungdomsserier, något som upplever en boom i Sverige just nu. Evenemang i husets barn- och ungdomsbibliotek Rum för Barn, TioTretton och Lava Bibliotek & Verkstad, samt workshops på Marionetteatern.

Seriefrämjandet som medarrangör kommer såklart att delta även i år! Ni hittar oss in Hörsalsfoajén i monter F 2–3.

BORDSKARTA-SIS15_numrerad

Vi ses!