Generic filters
Exact matches only

Seriewikin och Image Comics

Månadens samarbete på Seriewikin är under augusti att med gemensamma krafter försöka utvidga artikeln om Image Comics – förlaget som gett oss serier som Spawn, Savage Dragon och The Walking Dead.

Månadens samarbete är ett projekt på Seriewikin där vi tillsammans försöker bygga ut och komplettera en artikel om ett visst ämne. Varje månad hålls en omröstning på Seriewikin, och det förslag som får flest röster blir månadens samarbete. Skälen till nominering kan variera, men oftast beror det på att artikeln är underutvecklad (kort), tar upp ett seriehistoriskt viktigt uppslagsord eller behandlar ett aktuellt ämne.

När det gäller Image Comics är artikeln tämligen rudimentär, men eftersom förlaget räknas som USA:s tredje största kan det även vara av seriehistoriskt intresse att komplettera den. Vad gäller förlagets tidiga dagar kan man säkert fylla på med mycket information från artikeln i Bild & Bubbla nr 147 (4/1999), men det har också hänt en hel del med förlaget sedan dess.

Vem som helst får hjälpa till att skriva på Seriewikin. Det är bara att registrera sig, gärna läsa praktisk information på Deltagarportalen och sedan sätta igång och redigera. (Det finns ett flertal aktiva redaktörer som kan hjälpa till med att formatera och fixa till texten efteråt, om det skulle behövas.)

Artikeln om Image Comics hittar du här.