Generic filters
Exact matches only

Seriefrämjandets Stora Fanzinpris

Seriefrämjandets Stora Fanzinpris delades ut på Stockholms Internationella Seriefestival av ordförande Fredrik Strömberg, assisterad av prisets sekreterare Bror Hellman. Juryns hedersomnämnande gick till seriestrippen »Mussit spårvagnen« ur fanzinet »Ye Olde Ink« av Jenny Berggrund, samt till Rickard Fornstedt för onlinefanzinet Palmeaffären.se. Juryn delade även ut ett specialpris för stora insatser för fanzinkulturen i Sverige och detta gick till Serieteket, för att de startat och drivit Nordens största festival med inriktning på just fanzinmakare.

Publikens pris som röstas fram på plats på festivalen, gick till första numret av antologin Rundgång samt till fanzinet »Kurdî« av Yume. Slutligen delades Seriefrämjandets Stora Fanzinpris ut, och det gick till Hanna K. Nyström för fanzinet »Astrobebis«.

Stort grattis till alla som vann och glöm inte att lämna in fanzin för recensioner här i Bild & Bubbla, men även för att delta i nästa års utdelning av Fanzinpriset.

Fanzinpris-06

Hanna K. Nyström tar emot Seriefrämjandets Stora Fanzinpris för fanzinet »Astrobebis«.

Fanzinpris-01

Yume tar emot publikens pris för fanzinet »Kurdî«.

Fanzinpris-04

Jenny Berggrund tar emot juryns hedersomnämnande för seriestrippen »Mussit spårvagnen« ur fanzinet »Ye Olde Ink«.

Fanzinpris-03

Ola Hammarlund från Seriefrämjandet Stockholm accepterar juryns specialpris för instaster för fanzinsverige, å Serietekets vägnar (de var alla upptagna vid prisceremonin).

Fanzinpris-05

Rickard Fornstedt fick juryns specialpris för onlinefanzinet Palmeaffären.se.

Fanzinpris-02

Representanter för antologin Rundgång tar emot publikens pris.